PR-TF 58 Camino del Risco

Technische informatie

 • Beginpunt: Los Bailaderos
 • Eindpunt: Weg naar Punta de Teno
 • Status goedkeuring: Goedgekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 3,9 km
 • Duur: 2 u
 • Hoogste punt: 783 m
 • Laagste punt: 110 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 138,60 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 800,90 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

  Routebeschrijving

  De Camino del Risco is een oud trapsgewijs aangelegd pad dat naar Buenavista voert. Het begint bij het Plaza de Los Bailaderos in Teno Alto (gemeente Buenavista del Norte). We trekken noordwaarts over de landweg naar La Mulata tot Las Barreras de Puerto Malo. We steken de onverharde weg over bij Casas de La Torre, komen over de landweg naar Gollada, volgen de route naar Alto del Risco en komen aan bij La Erita, een voormalig ‘Tagoror’, een omheinde vergaderplaats van de oude eilandbewoners, waar de afdaling begint. Deze gaat over de westhelling van het ravijn van Barranco del Aderno tot de aansluiting op het ravijn Barranco de Bujamé, waar het pad eindigt in Casablanca, op 2 km van de bebouwde kom.

  Hoogteprofiel

  Altimetría PR-TF 58 Camino del Risco
 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 28º
Minimum: 19º
Buenavista del Norte. Totally clear blue skies on Monday morning. As the hours pass by mist is expected. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.