SL-TF 296.1 Barranco El Rincón

Technische informatie

 • Beginpunt: Araya
 • Eindpunt: Las Cuevecitas
 • Status goedkeuring: Goedgekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 1,4 km
 • Duur: 45 min.
 • Hoogste punt: 470 m
 • Laagste punt: 392 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 65,8 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 134 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Een prettige wandeling van nog geen 1,4 km lang over het pad door het ravijn Barranco de El Rincón verbindt de wijk van Las Cuevecitas met de rest van het lokale netwerk van SL-paden. Vanaf het Plaza de las Cuevecitas kom je bij de Calle La Hoya, waar je het pad begint naar het ravijn Barranco de El Rincón. Aanvankelijk is het niet meer dan een smal kronkelpaadje door het geaccidenteerde terrein. Bij aankomst bij het ravijn wandelen we omlaag, waarbij we enkele onverharde wegen oversteken, waaronder de weg van de tunnel van El Rincón naar Araya. Vervolgens gaat de route weer verder over een smal pad van aangestampte aarde, hier en daar ook geplaveid met stenen, dat evenwijdig loopt aan een kanaal. Het laatste deel van de route komt door een gebied van verlaten akkerbouwterrassen, stille getuigen van wat hier in de 20e eeuw nog een bloeiende activiteit was. Bij het eindpunt, op het kruispunt van wegen, kunnen we kiezen tussen een voortzetting van de wandeling over de ronde route naar Los Brezos of naar La Mesa.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 296.1 Barranco El Rincón 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 18º
Candelaria. Blue skies with high clouds all Sunday long. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.