SL-TF 296.2 Barranco Chacorche

Technische informatie

 • Beginpunt: Plaza Dimas Coello (Igueste de Candelaria)
 • Eindpunt: Tunnel van Chacorche
 • Status goedkeuring: Goedgekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 3,6 km
 • Duur: 1 u 30 m
 • Hoogste punt: 704 m
 • Laagste punt: 175 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 602 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 87,6 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Barranco de Chacorche biedt de mogelijkheid van allerlei nieuwe ervaringen. De wandeling over het pad door het ravijn kent talloze hoekjes, waar het licht, dat over bergkammen en door het bladerdak speelt, ons voortdurend nieuw natuurschoon onthult. De steile hellingen, gevormd door de erosie door het vallende water en de aanwezigheid van vier watertunnels en een put maken dat dit vitale element overal op de route aanwezig is. We beginnen de wandeling op het Plaza de Ajoreña in Igueste de Candelaria en gaan richting Calle de Los Revolcaderos, naar het eerste stuk van de route, dat over een veldweg loopt, met de put Pozo de Chacorche of Pozo de Joncho, en het Canal de Araya. Daarna volgen we de bewegwijzering naar de rechterhelling van het ravijn. Vanaf hier gaat het omhoog over uit lavasteen gehakte treden. Overheersend is hier de wolfsmelk, maar naarmate de kloof steiler wordt, wordt de vegetatie dichter. Sommige exemplaren van de Canarische wolfsmelk zijn meer dan vier meter hoog. Vanaf hier betreden we het natuurpark Parque Natural de La Corona Forestal, een beschermd natuurgebied met overwegend Canarische dennen. De aankomst bij de watertunnel Galería de Chacorche, geflankeerd door Canarische klokjesbloemen (Canarina canariensis) en de Canarische Flor de Mayo (Pericallis webbii), betekent het einde van onze wandeling. We keren weer terug langs dezelfde route.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 296.2 Barranco Chacorche 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 22º
Minimum: 17º
Candelaria. Light, fine but steady rain will fall on Thursday morning. In the afternoon, no sunshine visible. At night there will be light, fine, continuous rain-fall. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.