GR-131 Anaga - Chasna. Traject: La Esperanza - Recreatieterrein La Caldera

Technische informatie

  Routebeschrijving

  De GR begint bij de dorpskern van La Esperanza. Je gaat door het bos van El Adelantado en volgt de straat Grano de Oro tot de veldweg El Rayo. Vandaar neem je de onverharde weg van Las Barranqueras tot Cruz de Fune. De route gaat afwisselend over boswegen en paadjes totdat je bij het rustpunt van Las Siete Fuentes komt. Vanaf hier begint een zware klim. Zodra je de hoogste punten hebt bereikt, gaat de route door langs kloven, in de schaduw van het dennenbos. We gaan verder over de bosweg naar Portillo del Topo, waar de route samenvalt met de PR-TF 35 Mamio Pinolere tot aan het recreatieterrein van La Caldera. Als je wilt kamperen, kun je een vergunning aanvragen voor een tent op het recreatieterrein van La Caldera via de website www.tenerife.es.

  Hoogteprofiel

  Altimetría GR-131 Anaga - Chasna. Tramo La Esperanza - Area Recreativa La Caldera 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 19º
Minimum: 11º
Rosario (El). There may be patchy showers on Thursday morning. In the afternoon the weather will be fine. At night the sky will be totally clear. Mild temperature raising.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.