14. Alto de Guamaso

Technische informatie

Routebeschrijving

Gemakkelijk begaanbaar pad rond een mooie vulkaankegel, dat doorloopt tot in de krater. Het biedt ook een prachtig uitzicht over de vallei van La Orotava en de wolkenzee die daarin vaak aanwezig is. Je kunt hier prachtig de overgang waarnemen van het Canarisch dennenbos naar de typische kreupelhoutbegroeiing van het hooggebergte. Opvallend in het lavamateriaal waaruit de vulkaankegel is opgebouwd zijn de vulkanische bommen, die overal op de helling te zien zijn. Omdat het een overgangszone is tussen brembos en dennenbos, zien we naast de in het Nationaal Park veel voorkomende Canarische tjiftjaf, de Berthelots pieper en de brilgrasmus, ook bosvogels als de Tenerifse blauwe vink, pimpelmees, merel en roodborstje. Niet zelden zie je hier ook de sperwer, een roofvogel die meer bij het bos hoort dan bij het open veld. Uit het rijk van ongewervelde dieren noemen we de Calliteara fortunata, een in het oog springende rups met lange haren en opvallende kleuren, die leeft op de verschillende bremsoorten en op dennenbomen.

Hoogteprofiel

Altimetría 14. Alto de Guamaso 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 23º
Minimum: 20º
Orotava (La). The weather will be fine all Tuesday long. Mild temperature raising.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.