15. Alto de Guajara

Technische informatie

Routebeschrijving

Route door het hooggebergte die omhoog gaat vanaf Degollada de Guajara naar Alto de Guajara, een top die met 2.715 m het hoogste punt is van de wand van de Caldera en de derde hoogste top is van het nationaal park. Vanaf hier heb je het beste uitzicht op de Teide, Pico Viejo en Montaña Blanca, en een weids vergezicht over de Caldera de Las Cañadas. Het is als een spectaculaire uitkijktoren, vanwaar uit je heel goed de verschillende lavastromen kunt onderscheiden en overzicht hebt over de vlakten, ofwel ‘cañadas’. Aan de top staan nog steeds de overblijfselen van de hut die werd gebruikt door de Franse astronoom Jean Mascart, om in 1910 vanaf deze top de voorbijtrekkende komeet Halley te bestuderen. Gedurende de hele klim houden we uitzicht over de zuidhelling van het eiland. Op heldere dagen zie je ook vanaf hier de andere eilanden van de Canarische archipel.

Hoogteprofiel

Altimetría 15. Alto de Guajara 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android


Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 15º
Orotava (La). There may be patchy showers on Thursday morning. In the afternoon the weather will be fine. At night the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.