Originele wijnen proeven

Officieel produceert Tenerife al wijn sinds de verovering door de Spanjaarden, vijf eeuwen geleden. Vandaag de dag is het maken van wijnen nog steeds een zeer traditioneel ambacht, waarbij door de steile hellingen zowel de teelt van wijnranken als het gebruik van machines voor het oogsten van druiven vaak bemoeilijkt wordt. Mede hierdoor, en deels als gevolg van de uiterst vruchtbare, vulkanische bodem zelf, zijn de wijnen van Tenerife zo geliefd, zowel op als buiten het eiland.

Toch is wijn niet de enige gastronomische trekpleister op het eiland. In de weekenden zijn de straten gevuld met levendige marktjes , waar de boeren zelf de producten verkopen die zij hebben verbouwd. Je koopt niet alleen producten van de boeren, maar krijgt ook gelijk iets mee van het leven op het platteland door de verhalen die ze je graag vertellen.

Daarnaast worden er een paar keer per jaar culinaire evenementen georganiseerd, met in de hoofdrol de vruchten van de aarde, zoals aardappelen, vis, kaas of bananen, die van grote waarde zijn voor de inwoners van Tenerife; de perfecte gelegenheid om ze te proeven.