Algemene kenmerken

Tenerife heeft iets en daarin vinden velen het een magische plek: het licht op Tenerife is niet zoals je dat op andere plaatsen aantreft. Deze gloed is het opvallendst in de Rincón de la Luz, wat de Hoek van het Licht betekent, waar alles lijkt te fonkelen en nog versterkt wordt door de helderheid van het terrein waar okertinten de overhand nemen. Het intense en diepe blauw van de zee draagt natuurlijk ook bij aan dit effect.

Deze hoek ligt op het zuidelijke punt van Tenerife, een vulkanisch gebied dat honderden zeer intense en heftige vulkaanuitbarstingen heeft gekend. Het is een dor, droog gebied en de tegenhanger van de vochtige noordzijde van Tenerife. Het bezit een eigenaardige en tegelijk aantrekkelijke schoonheid. Vaak wordt het geteisterd door harde winden, die in de loop van vele jaren hun sporen hebben achtergelaten in de vormen van het landschap.

Van alle uitstapjes die je kunt maken in dit gebied, bevelen we je vooral de Montaña Pelada en de Montaña Roja aan. Klim naar de top van de Montaña Roja (de Rode Berg) en geniet van het uitzicht over dit gebied. De Montaña Amarilla (Gele Berg) biedt je de kans in de krater te lopen en daarna kun je afkoelen in zee: een snelle dip of duiken naar haar wonderbaarlijke diepten.

De Montaña de Guaza laat je het belang van de vulkanen voor de economie ontdekken. Eeuwenlang werd er hier uit de lavatongen vulkanisch gesteente gewonnen, waarvan de typische 'losa chasnera' werd gemaakt die gebruikt werd in de traditionele architectuur van de Canarische Eilanden.