Algemene kenmerken

Tijdens een bezoek aan dit gebied kun je de plekken ontdekken waar de meest recente vulkaanuitbarstingen van het eiland hebben plaatsgevonden, want het eiland is een opeenvolging van historische vulkanen, voor zover die gekend zijn. De laatste vulkaanuitbarsting was die van Chinyero die 100 jaar geleden gedurende 10 dagen en nachten lava uitspuwde.

In ditzelfde gebied vonden 500 jaar geleden een aantal epische veldslagen plaats tussen de Spaanse veroveraars en de Guanches. Twee illustratieve plaatsnamen verwijzen naar deze feiten: La Victoria (De Overwinning) en La Matanza (De Slachting). De karakteristieken van het bergachtige terrein, doorsneden door diepe ravijnen, waren uitermate geschikt voor grote hinderlagen.

Het begrip diversiteit is een goede beschrijving voor dit gebied, want hier tref je bijna alle landschappen aan, die het eiland rijk is: van de droogste tot de vochtigste. Tevens komen hier ontelbare planten- en diersoorten voor en kun je dorpen en steden met sterk uiteenlopende architectonische stijlen bezoeken.

Van de meest prominente legendarische vulkanen zijn er twee gebieden die op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO staan: Het Nationaal Park van de Teide en de stad La Laguna.

We adviseren je om een aantal van de uitgestippelde routes te maken die tot je beschikking staan en die verkrijgbaar zijn bij (link plaatsen). Een van die routes gaat langs de Caldera de Pedro Gil en de vulkaan Arafo, waar de rookkolommen van de eruptie van 1705 een hoogte bereikten van 12 kilometer.

Er zijn nog meer, even interessante routes: de route van Siete Fuentes en Fasnia, die van de Catedral en Roques de García, of de Narices del Teide en de krater van Boca Cangrejo. En natuurlijk ook de route van Chinyero, waar je verrast zult worden door het contrast tussen het intense groen van de pijnbomen en de zwarte lava.