De zee

400 km kust en oceaan, helemaal voor jou. Het eiland bevat alle ingrediënten om optimaal gebruik te maken van de voordelen van thalassotherapie. Het water heeft een constant zoutgehalte (ongeveer 36 procent) en de temperatuur ligt tussen 20 en 21 graden. Zeewater heeft vele gezonde eigenschappen. Het toniseert en zuivert de huid, verlicht ademhalingsproblemen, elimineert statische energie, geneest oedeem en andere huidproblemen.

De zeewind, die rijk is aan jodium en oligo-elementen, doet ook haar werk. De wind ontspant, reinigt de huid en voorziet je bloed van extra zuurstof. Langs de zee lopen, met het water tot aan je knieën of heupen, verhoogt je resistentie, helpt je spieren te versterken en heeft tegelijkertijd een gunstige invloed op het cardiovasculaire systeem. En lopen over het zand of kiezels verbetert je bloedsomloop en stimuleert de reflexpunten van je voeten.

Natuurlijk is zwemmen ook een heel goede manier om in vorm te blijven. Maar gewoon een bad in zee, of het nu aan het strand is, in een poel tussen de rotsen of in een natuurlijk zwembad, is een heerlijke gelegenheid om je lichaam te ontdekken. Gewoonweg je laten drijven heeft onmiddellijk een ontspannend effect.