De Heilige Week. Processies en Kruisweg Adeje

Hoewel op het hele eiland de Heilige Week beleefd wordt met een enorme passie, zijn er plekken zoals Adeje waar deze viering extra bijzonder is. Naast de processies waarin de verschillende broederschappen de straat opgaan met hun doortochten te midden van de toewijding van de gelovigen is er een evenement dat je niet mag missen: de voorstelling van het Lijden van Christus. Een voorstelling die je de haren te berge laat rijzen vanwege het realisme en de emotie die ervan uitgaan.

Wat het zo waardevol maakt, is de kwaliteit van een voorstelling waarin de hoofdrolspelers de inwoners zijn van het dorp en de omliggende dorpen van de hele zuidelijke streek en dat hier ongeveer 400 inwoners bij betrokken zijn. De trouwe reconstructie van de decors en de onberispelijke voorstelling van de hoogtepunten van de Kruisweg hebben deze populaire manifestatie tot een van de onmisbare evenementen gemaakt van de Heilige Week op Tenerife.

  • Waar: Adeje.
  • Wanneer: Goede Vrijdag.
Het weer vandaag
Maximum: 21º
Minimum: 11º
Adeje. The sky will be covered with high and middle clouds on Saturday morning. In the afternoon, cloudy with drizzle. At night there will be middle and high cloud cover. Mild temperature dropping.