Los Hachitos

Deze viering stamt ook uit de tijd van de inheemse bevolking en vindt plaats op 23 juni in de gemeente Icod de los Vinos. De “gauches” gebruikten toortsen of fakkels, gemaakt van dennenhout, om de avond te verlichten. Daarom steken de oude dorpelingen van de eilanden deze aan om de zonnewende van de zomer te vieren.

De “Hachos” zijn een soort kandelabers van twee of drie meter hoog. Het zijn stokken van hout met daarop potten die zijn omwikkeld met in olie gedrenkte doeken waar de toortsen in bevestigd zijn. Ze zijn versierd met takken, bloemen en linten. Als de nacht valt worden de vuren aangestoken en begint de optocht van La Vega naar Amparo, begeleid door muziek van de "tajaraste" die zich vermengt met de vrolijkheid van de bewoners.Ook worden er toortsen gemaakt die geplaatst worden in de heuvels die tekeningen uitbeelden terwijl anderen van de berg naar beneden geplaatst worden als uitbeelding van de lavastroom.

  • Waar: Icod de los Vinos.
  • Wanneer: 23 juni.
Het weer vandaag
Maximum: 23º
Minimum: 16º
Icod de los Vinos. There will be middle and high cloud cover on Wednesday morning. In the afternoon it will drizzle. At night, mostly clear skies, but more cloud cover will develop. Temperatures will remain unchanged.