De Feesten van Candelaria

De Maagd van Candelaria is de beschermheilige van de Canarische Eilanden. Het feest wordt ter ere van haar in de zomer, op 15 augustus, gevierd in de kustplaats Candelaria.

De feesten die van Nationaal Toeristisch Belang verklaard zijn, hebben een sterke religieuze component, zijn zeer populair en komen voort uit vijf eeuwen van trouw en geloof, van respectvolle liefde voor De Maagd.

Op die dag komen grote hoeveelheden bedevaartgangers van alle punten van het eiland hun eer betonen aan hun Beschermheilige. Velen van hen brengen de nacht door op de wegen naar de plaats. Tijdens dit feest, dat nauw verbonden is met de oorspronkelijke bewoners, wordt op 14 augustus ‘s middags het traditionele bloemen- of rozemarijnoffer aan de Maagd gebracht. Hieraan nemen diverse folkloristische groepen deel. De ceremonie van de verschijning van de Maagd aan de “guanches”, de voormalige inwoners, vindt volgens de traditie plaats op het Plaza de la Basílica.

  • Waar: Candelaria.
  • Wanneer: 14 en 15 augustus.
    Het weer vandaag
    Maximum: 30º
    Minimum: 24º
    Candelaria. Blue skies with high clouds all Wednesday long. In the evening, calm weather. Temperatures will remain unchanged.