Het feest van “Cacharro” en de Kastanje

Het feest van San Andrés in Puerto de la Cruz is heel populair geworden vanwege zijn originaliteit. Het is een verrassende gebeurtenis. Bekend als het Feest van de “Cacharro” en de Kastanje wordt het op 29 november gevierd. Het is herkenbaar aan het oorverdovende geluid van de “cacharros”, de potten en pannen (en andere oude objecten). De inwoners binden deze vast met ijzerdraad om ze over de grond te slepen in een rondgang die langzaam door het centrum van de stad gaat en die eindigt op het Plaza del Charco.

Aangekomen in het hart van Puerto de la Cruz wacht een enorme proeverij van gepofte kastanjes, wat typerend is voor deze streek en deze tijd van het jaar. Maar er zijn niet alleen maar kastanjes. Als je meedoet kun je ook genieten van andere producten als de “gofio amasado” (gebak van meel van geroosterde granen), aardappelen en een goed glas wijn van het eiland.

  • Waar: Puerto de la Cruz.
  • Wanneer: 29 november.
Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 18º
Puerto de la Cruz. There may be patchy showers on Thursday morning. In the afternoon it will be good weather. At night the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.