Paleis van Nava

Historisch monument in Santa Cruz-La Laguna

Dit paleis werd in 1585 gebouwd in opdracht van Tomás Grimón, gouverneur van Tenerife. Het gebouw wordt beschouwd als een onovertroffen voorbeeld van Canarische architectuur vanwege de hybride stijl van zijn gevel, die maniëristische, barokke en neoklassieke kenmerken combineert, omdat de bouw ervan over een lange periode plaatsvond, tot de laatste renovatie in 1776 door Tomás de Nava y Grimón y Porlier, de vijfde Markies van Villanueva del Prado.

Dit betekent dat het de invloed onderging van de artistieke trends die toonaangevend waren tijdens de twee eeuwen die nodig waren om de bouw te voltooien.

Het centrale deel van het gebouw, dat doet denken aan het Salazarpaleis (nu het Bisschoppelijk Paleis), werd omstreeks 1681 door dezelfde steenhouwers gemaakt.
Ten tijde van de vijfde markies van Villanueva del Prado bood het paleis onderdak aan de bekende Tertulia de Nava, een groep intellectuelen die een grote invloed uitoefenden tijdens de verlichting. Het midden van de fronton toont het stenen wapen van de markiezen van Villanueva del Prado.

Diensten
Dit gebouw wordt momenteel gerenoveerd en kan niet worden bezocht.
Adres
Paleis van Nava
C/ de Nava y Grimón, 38201 San Cristóbal de La Laguna