Casa de Lercaro

Historisch monument in Santa Cruz-La Laguna

Het huis werd in 1593 gebouwd in opdracht van luitenant-generaal op Tenerife, Francisco Lercaro de León, en is een uitstekend voorbeeld van de civiele architectuur van de Canarische eilanden. De centrale binnenplaats is een uniek staaltje Canarische architectuur dankzij het houtsnijwerk op de bovenste verdieping.

Het centrale deel van de gevel bestaat uit metselwerk met het wapenschild van de eerste eigenaars. Ook vermeldenswaard is de afwerking van de muren waarmee tegelwerk en renaissance-tekeningen worden geïmiteerd.

Binnen valt een reeks fijne houten panelen met gestileerde plantmotieven op waarmee de lambrisering in de gang versierd is. De kamers zijn allemaal ingericht met prachtige houten lambriseringen, terwijl de hoofdtrap, die is vervaardigd uit dezelfde steen als de ingangspoort en de pilaren op de patio, wordt ondersteund door een gewelf en Romeinse boog.

Het gebouw, dat eigendom van het eilandbestuur is, is gerestaureerd en voorzien van airconditioning om er het Historisch Museum en het Archief van Tenerife onder te brengen.

De elf zalen zijn voorzien van informatieborden die het mogelijk maken een reis door de geschiedenis van het eiland te maken. Bijzondere vermelding verdient de Canarische cartografiecollectie, met werken uit de 16e eeuw.

Diensten
Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 9.00 tot 19.00. Op maandag gesloten.
Adres
Casa de Lercaro
C/San Agustín 22, 38201 San Cristóbal de La Laguna