Casa Lercaro in La Orotava

Historisch monument in Noord-Tenerife

Casa Lercaro, dat uitgeroepen is tot cultuurgoed in de categorie Monumenten, is een oud huis uit de 17e eeuw gelegen op Calle Colegio 7, in het hart van het historische centrum van Villa de La Orotava.

De woning behoorde toe aan families van nobelen uit die tijd: Ponte, Lugo, Grimaldi, Fonte en Rizo. Een bewijs van die nobele afstamming is het marmeren familieschild, aangebracht boven een venster op de derde verdieping, dat de identiteit en sociale status van de families en hun onderlinge verwantschap uitbeeldt.

Het huis heeft een U-vormige indeling en een gevel die naar het oosten is gericht in een van de zijvleugels. De voorgevel kan worden bekeken vanuit de Calle Colegio, waar je de balkons op de tweede en derde verdieping kunt bewonderen die met barokke elementen zijn versierd.

Er is zorgvuldig aandacht besteed aan alle details van de woning, van de hoofdstructuur tot de motieven die op de deuren en ramen gegraveerd zijn. Tegelijkertijd hebben deze details ook een nuttige functie. Ramen met jaloezieën zonder glas zorgen bijvoorbeeld voor een betere ventilatie.

Dit herenhuis belichaamt de essentie van het Canarische volk met zijn prachtige architectuur, indrukwekkende afmetingen en uitstekende smaak waarmee alle kamers zijn gerestaureerd. Het is een uniek gebouw met spectaculaire patio's, tuinen en balkons die prachtige voorbeelden van textielwerk biedt.

Er is een permanente tentoonstelling van antieke en replicameubels en er wordt ook een kwalitatief en select assortiment aangeboden voor degenen die decoratiestukken, geschenken of herinneringen aan hun verblijf op het eiland willen aanschaffen.

Het terrein heeft een oppervlakte van 3.240 vierkante meter, waarvan het gebouw er 890 beslaat. De bijgebouwen en de moestuin nemen de rest in. De ruime zalen zijn ook een geweldige locatie voor grote bijeenkomsten, zoals zakendiners, huwelijken, doopfeesten en conferenties.

Adres
CASA LERCARO OROTAVA
C/ Colegio, 5-7 38300 LA OROTAVA
Fax.: 0034 922 32 61 98