Stadhuis van La laguna

Historisch monument in Santa Cruz-La Laguna

Het stadhuis van La Laguna heeft sinds de 16e eeuw een reeks veranderingen ondergaan: de belangrijkste verandering dateert uit 1822, namelijk de stenen voorgevel gehouwen door Juan Nepomuceno Conejo. Dit is het mooiste voorbeeld van neoklassieke architectuur op de Canarische eilanden. In het gedeelte van het gebouw dat op de Calle de La Carrera en Obispo Rey Redondo uitkomt, vind je nog steeds de oude poort van de Casa del Corregidor (Huis van de Schout).  

De voorkant draagt het wapenschild van Karel V met aan weerszijden het wapenschild van Tenerife en de gouverneur van het eiland Jerónimo de Sotomayor.

De openbare raadszaal beschikt over een prachtig plafond in de Canarische mudejarstijl. De zaal bevat ook belangrijke relikwieën, zoals het vaandel van de gouverneur Alonso Fernández de Lugo toen hij Tenerife in naam van de Kroon van Castilië veroverde,

het Koninklijk Decreet uit 1510 waarbij koningin Juana 'de Waanzinnige' van Castilië aan La Laguna stadsrechten verleende; het wapenschild, dat ook het schild van het eiland Tenerife is; het Historisch Archief van Tenerife, een van de meest complete op de Canarische Eilanden.

Diensten
Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 13:30
Adres
Stadhuis van La laguna
C/ Obispo Rey Redondo 1, 38201 San Cristóbal de La Laguna