Lokale architectuur

Traditionele architectuur op Tenerife

De gevels van deze gebouwen zijn meestal eenvoudig met kleine versieringen, met uitzondering van hun prachtige houten balkons die zijn versierd met latwerk en trots over de straat uitsteken. De verticale schuiframen beschikken doorgaans aan de binnenkant over raamzitjes tegen de muur. Hun binnenplaatsen bevatten niet zelden verborgen tuinen, waarvan sommige nog steeds voorzien zijn van een 'destiladera' (een eigenaardige maar mooie uitvinding die wordt gebruikt om water te filteren en koel te houden). De patio's

worden omringd door een galerij ondersteund door dennenhouten pilaren waarop de slaapkamers en privévertrekken uitkomen. De galerij is toegankelijk via een trap, eveneens van hout, net zoals de afwerking in het hele huis.

De gevels van de traditionele huizen met hun dikke muren zijn over het algemeen gevarieerd en opvallend van kleur, hoewel meer recentelijk veelal wit wordt gebruikt, wat maakt dat de huizen wat minder karakter hebben. Je vindt voorbeelden van deze architectonische stijl over het hele eiland, maar in sommige dorpjes vind je echt interessante exemplaren, zoals in het kleine dorpje Masca.