Vilaflor de Chasna

Dit dorpje bezit een uniek charme, dat gedeeltelijk te danken is aan haar bevoorrechte ligging op het hogere deel van het eiland omringd door dennenbossen en dicht bij de vulkaan El Teide. De huisjes en geplaveide straatjes zijn prachtig. Het is steeds een genot om hier zonder doel rond te lopen om je onder te dompelen in de rustige en landelijke sfeer.

Vilaflor de Chasna is een bij uitstek landelijke gemeente in de hoger gelegen streken van het zuiden van Tenerife. Ze beslaat 56,26 km2 op 1500 meter boven zeeniveau, wat haar een van de hoogste gemeentes van Spanje van maakt. Ze grenst aan La Orotava, Arona, Granadilla de Abona, San Miguel en Adeje. Ze heeft een hoge landschappelijke waarde en de economie is gebaseerd op aardappelen, wijndruiven en amandelen vanwege de kwaliteit van de grond en het water. In Vilaflor de Chasna werd in 1626 de eerste heilige van Canarias geboren, de bekeerder van Guatemala Santo Hermano Pedro.

Sinds de 16de eeuw werd het dorp Vilaflor de Chasna door talrijke reizigers bezocht die hier via de Camino Real de Chasna aankwamen op weg naar de Teide en voor het aangename klimaat, zoals botanici, wetenschappers of zieken die van de rustige omgeving wilden genieten. Ze zochten onderdak in het eerste hotel van het zuiden van Tenerife, het Hotel Vilaflor.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend

Wandelpaden

El Sombrerito de Chasna

Een klein deel van dit pad, 600 meter, gaat door het nationaal park El Teide. Het vertrekt van kilometer 59,544 van de TF-21 (Vilaflor-Granadilla) naar Sombrerito de Chasna. Het ligt in het noordelijke grondgebied van Vilaflor.

Camino del Pino Enano (weg van de dwergden)

De route stijgt en komt langs een kleine dorsvloer en meerdere uitzichtspunten die prachtige panorama's op de gemeente bieden.Op het einde van het traject vinden we de Pino Enano (dwergden) vanwaar we een spectaculair zicht op het dorp hebben.

Camino Natural de Anaga - Chasna GR 131

Deze route doorkruist de natuurgebieden en toppen van het eiland van Esperanza tot Arona.

Paisaje Lunar (maanlandschap) PR TF-72

Het pad begint in het dorp Vilaflor. Al vanaf het begin geniet je van de grote verscheidenheid van het landschap. Je gaat door een Canarisch dennenbos, een soort plantengroei die kenmerkend is voor de eilanden en uniek is ter wereld. Na zo'n 6 kilometer komt je bij een uitkijkpunt vanwaar je Los Escurriales en het Paisaje Lunar kunt bewonderen. Dit zijn vulkanische formaties die wel een andere planeet lijken en die gevormd werden door de erosie van de witte aslaag.
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.