La Victoria de Acentejo

Als La Victoria voor iets bekend is, dan zijn het de talrijke eetgelegenheden waar bewoners van alle uithoeken van het eiland in het weekend komen eten. Het is een goed plan om deze gemeente te leren kennen waar de Spaanse veroveraars de overwinning behaalden op de Guanchen.

Deze gemeente in het noordwesten van Tenerife beslaat een oppervlakte van 18,36 km2. Het landschap van La Victoria de Acentejo is landelijk en agrarisch. Er worden vooral granen, bananen en druiven gekweekt: de wijnproductie van de streek is een van de grootste van het noorden van het eiland, onder de benaming Tacoronte-Acentejo. De gemeente dankt haar naam aan de tweede slag van Acentejo waarbij de veroveraars de Guanchen overwonnen. Hiermee eindigde de verovering van de Canarische eilanden. Als dank voor de overwinning van deze slag, liet Alonso Fernández de Lugo een kapel voor Nuestra Señora de la Victoria oprichten, die in 1578 door een stevigere kerk werd vervangen. Later werd dit een vrij bevolkte zone, verdeeld in gehuchten waar men leefde dankzij de landbouw en veeteelt, die nu veel van haar belang heeft verloren. In de gemeente bestaat er een lange ambachtelijke traditie in de productie van aardewerk en ajourwerk dat bijna steeds door vrouwen werd gedaan, en de vervaardiging van de populaire stoel "silla victoriera". De vervaardiging van tonnen en persen was een ook ambachtelijke activiteit die historisch een groot belang had in de gemeente.

La Victoria herbergt vele restaurants en eethuizen waar traditionele vlees- en visgerechten opgediend worden samen met wijn uit de gemeente. Speciale gelegenheden zijn de guanchinches, landelijke eetgelegenheden waar men wijn van eigen oogst serveert, op ambachtelijke wijze vervaardigd door de wijnbouwer zelf, begeleid door typische gerechten. En de wijngaarden geven La Victoria niet enkel wijn van uitstekende kwaliteit, maar ook een mooi landschap om in verloren te lopen en van de traditionele gastronomie te genieten.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend

Wandelpaden

De traditionele weg die de bedevaarders volgden om naar Candelaria te gaan, is ook vandaag de dag nog een sleutelelement van de tradities van het eiland, vooral voor de dorpen die langs het pad liggen. In het geval van La Victoria de Acentejo, begint dezewandeling in de streek die bekend staat als La Sebe en gaat dan naar het zuiden. De wandelaar zal een stuk van de route tegenkomen die samenvalt met de weg over de bergrug tot aan de weg van Igueste de Candelaria die naar de Basiliek van de Beschermheilige van de Canarische Eilanden leidt. Dit pad dat ongeveer 7 uur duurt, overstijgt de gemeentegrenzen van La Victoria de Acentejo en heeft een hoge moeilijkheidsgraad.

Zonder de gemeente te verlaten kan de bezoeker ook van het wandelnetwerk genieten dat gekend is als Bosque de castaños (kastanjebos) waarlangs je de dennenbossen, kastanjebossen en uitzichtspunten van La Victoria kunt ontdekken. De vergezichten op de Atlantische oceaan en El Teide zijn een van de sterke punten van deze wandelingen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.