Wat te zien en te doen in Tegueste

Tegueste is een van die plaatsen waar een reiziger rustig halt kan houden. Je proeft er de puurste traditionele Canarische sfeer te midden van wijngaarden en historische gebouwen. Een wandeling langs de Camino de Los Laureles (Laurierweg) schenkt je vredige momenten en een intiem contact met de natuur.

Tegueste ligt in het noordoosten van Tenerife aan de poorten van het Anaga natuurpark. Het heeft een oppervlakte van 26,4 km2. Tegueste wordt omringd door de gemeente La Laguna en heeft geen kust. Het ligt in een ruim stroomgebied dat borg staat voor een zacht klimaat en een grote natuurlijke rijkdom. Hoewel het oorspronkelijke landschap door de hand van de mens gewijzigd is, zijn er nog resten dennenbos en laurierbos te vinden tussen de vele eucalyptusbomen en voedergewassen. De Camino de Los Laureles (Laurierweg) is bijvoorbeeld een overblijfsel van laurierbos uit het Tertiair. Tegueste profiteert van de passaatwinden die de regenlandbouw bevorderen, wat vroeger de economische basis van het dorp was. De bouw van het dorp begon in het begin van de 16de eeuw in het gebied dat bekend staat als El Llano, tussen de Las Tapias-kloof en de Las Ceras-kloof. Hier werd de eerste kapel opgericht ter ere van Marcus de evangelist die in 1701 naar zijn huidige ligging werd verplaatst. Tegenwoordig is het historische centrum van Tegueste dat in 1986 Goed van Cultureel Belang werd verklaard, het resultaat van de stedelijke transformatie die de gemeente doorheen de eeuwen heeft ondergaan.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.Wandelingen door de gemeente

Elke week worden er in verschillende talen bezoeken onder leiding van een gids door het historische centrum van Tegueste georganiseerd. Samen met de routes die je zelf kan doen en de andere begeleide wandelingen die er door het jaar heen worden georganiseerd, kun je het eigen karakter van deze plek ontdekken, met name de culturele, natuurlijke rijkdom en de autochtone producten.Tegueste biedt verschillende routes die zo ontworpen werden zodat je de aspecten van de streek die je het meest interesseren, kunt ontdekken, terwijl je in contact treedt met de natuur, de mensen en het klimaat.

De route La Travesía de los Viñedos y la Campiña de Tegueste (tocht langs de wijngaarden en het platteland van Tegueste) werd ontworpen om met de auto te doen. Er zijn verschillende plaatsen waar je veilig kunt parkeren om van het landschap te genieten, dat soms wel een golvende zee van wijnstokken lijkt. Een andere optie is de Paseo por los Caminos del Agua (wandeling langs de wegen van het water): een circulaire route van slechts 2 kilometer die je te voet kan doen. De route Un cauce de Historia (een bedding vol geschiedenis) is ook circulair en even lang. Het stelt je in staat om de culturele en historische identiteit van Tegueste te ontdekken, van aan de kloof Agua de Dios tot La Arañita. (brochure: http://www.tegueste.es/dmdocuments/tur_mapa_itinerarios.pdf)

Gehomologeerde wandelpaden

Meerdere gehomologeerde wandelpaden doorkruisen het grondgebied van Tegueste, zoals de PR-TF 12 dat vertrekt bij het bezoekerscentrum Centro de Visitantes Cruz del Carmen en naar Bajamargaat, evenals de varianten PR-TF 12.1 en PR-TF 12.2. Via deze paden kun je het reliëf en de natuur van Tegueste leren kennen evenals de omgeving die de gemeente omringt. Je begrijpt wat meer over de landbouwidentiteit van deze streek en de historische noodzaak van transportkanalen met de gemeente San Cristóbal de La Laguna.
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.