El Tanque

Dit kleine dorpje ligt in Isla Baja in het noorden van Tenerife, wat echter niet wil zeggen dat er geen prachtige dingen te ontdekken vallen. Tussen de juweeltjes hebben we de natuurgebieden of gebouwen zoals de kerk van San Antonio de Padua.

De gemeente El Tanque ligt in het noordoosten van Tenerife in de streek Icod-Daute-Isla Baja. Het beslaat een oppervlakte van 23,65 km2 en grenst aan Santiago del Teide, Garachico en Los Silos. Het historische centrum, vooral het gebied El Tanque Bajo bezit een rijk architecturaal erfgoed uit de 16de eeuw. Men denkt dat het dorp haar naam te danken heeft aan een vijver (estanque of tanque) die Garachico van water voorzag.

In de buurt ervan werd in het begin van de 16de eeuw de parochiekerk San Pedro de Daute opgericht, die later heropgebouwd diende te worden nadat een tong van lava en vuur ze in 1706 vernietigd had. Het landelijk toerisme heeft de laatste jaren een bloei doorgemaakt in El Tanque. Er zijn immers volop natuur en endemische soorten te vinden. Meer dan 60% van het grondgebied bestaat uit beschermde natuurgebieden tussen 400 en 1354 meter hoog die een zeer gevarieerde fauna herbergen: amfibieën, reptielen en roofvogels zijn enkele van de bewoners van het bos van El Tanque.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Tijdens een wandeling door een van de dorpjes van El Tanque adem je meteen de kenmerkende landelijke en traditionele sfeer in. Langs wegen en paden heerst er een huiselijke traditionele sfeer, en je vindt ook vele getuigen van landbouwactiviteit. Hoewel El Tanque geen kust heeft, kun je vanuit de kloven en hellingen van mooie zichten op de oceaan genieten, dikwijls half verscholen achter de plantengroei.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.