Tacoronte

Sommigen verkiezen om zich in het weelderige groen onder te dompelen, zoals in het Agua García-bos. Of ze verkiezen om de prachtige Hamilton-tuinen te bezoeken. Een andere optie is een wandeling door de straten van het oude centrum met haar prachtige historische gebouwen zoals de Santa Catalina-kerk, La Alhóndiga en El Calvario. En voor mensen die graag heel de dag aan de zee doorbrengen, zijn er twee fantastische zwemgebieden: Mesa del Mar en El Pris.

Tacoronte ligt in het noorden van Tenerife en grenst aan de gemeentes El Sauzal, El Rosario en La Laguna. Het hoogste punt ligt op 1200 meter boven de zeespiegel, terwijl er aan de kust indrukwekkende kliffen liggen. De 30,09 km2 wordt op natuurlijke wijze door meerdere kloven verdeeld. Twee van de meest populaire zwemgebieden in Tacoronte zijn Mesa del Mar met een ruim zwart zandstrand en de visserswijk van El Pris met een lange traditie aan watersporten zoals diepzeeduiken en waterskiën. De hoger gelegen gebieden zijn erg geschikt voor landbouw. Er worden vooral wijndruiven gekweekt waar men wijnen met internationaal prestige van maakt.

De Guanchen die in wat nu de gemeente Tacoronte is, woonden, leefden op de gronden waar nu de wijken Juan Fernández, Guayonje, El Pris en Mesa del Mar liggen. Ze profiteerden daar van het goede klimaat en de bescherming die de abrupte kust bood, wat er tot heeft geleid dat deze kliffen als Goed van Cultureel Belang worden beschouwd in de categorie archeologische site. Na de verovering verkreeg Sebastián Machado het grondgebied Tacoronte en stichtte hij samen met de buren de kapel van Santa Catalina.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Wandelingen door de gemeente

Een van de meest populaire routes door het oude centrum van Tacoronte begint bij het Santuario del Cristo en het voormalige San Agustín-klooster. Vandaar gaat het verder via de José Izquierdostraat waar het park Jardines de Hamilton ligt met een prachtige vertegenwoordiging van Canarische flora. Dit park eindigt in de Calvariostraat waar de bezoeker de oude calvarie en de Alhóndiga (graanschuur) kan bezoeken die vroeger als gemeentelijke graanschuur werd gebruikt. Op dit punt heb je twee mogelijkheden: Ofwel je keert terug naar het sanctuarium, ofwel je volgt de El Calvariostraat verder in de richting van El Sauzal tot aan de Santa Catalina-kerk die als een van de belangrijkste kerken van de Canarische eilanden wordt beschouwd.

Een andere optie is een interessante wandeling van ongeveer zes uur als je ze te voet doet. Ze begint aan het Kantoor voor Toerisme van Tacoronte op het La Estación-plein. Deze route werd ontworpen om de meest relevante punten van het oude centrum te ontdekken, en leidt je langst de Ismael Domínguez-straat tot aan La Casona en de Santa Catalina-kerk. Van hieruit gaat het verder tot aan de calvarie waar je een groep beeldhouwwerken kan bewonderen die in de schaduw van de bomen uitrust. Via de straten La Herrería en Los Perales ontdek je de kapel van San Jerónimo en wat verder die van San Juan. De rest van de weg gaat naar de Mercadillo del Agricultor (boerenmarkt) en de Caridad-kapel.

Gehomologeerde wandelpaden

Door Tacoronte lopen meerdere stukken gehomologeerde paden, zoals de GR 131 Anaga-Chasna, de PR-TF 25 tussen Las Raíces en Acentejo en de PR-TF 25.6, een circulair pad bekend als Lomo La Jara.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.