El Sauzal

Halverwege tussen Santa Cruz en Puerto de la Cruz ligt El Sauzal, een klein en charmant dorpje met buitengewone vergezichten op El Teide en de oceaan. Een verplichte stop is het Casa de la Miel y el Vino (Honing- en wijnhuis) —waar je de beste honing en wijn van het eiland kunt vinden— of het Casa Museo de la Sierva de Dios (Museum van de Dienares van God) waarvan het lichaam 400 jaar na haar dood onaangetast blijft. Duizenden gelovigen komen haar op 15 februari bewonderen in het klooster van La Laguna waar deze zuster een groot deel van haar leven doorbracht.

El Sauzal is een gemeente in het noorden van Tenerife, tussen Tacoronte en La Matanza. Het dorp biedt vergezichten op El Teide en op de Atlantische Oceaan. Het bergachtige reliëf zorgt voor hellingen van maar liefst 30% langs de 24 kilometer omtrek. De gemeente strekt zich uit vanaf de kust met steile kliffen tot een hoogte van 1.507 m. De kloofBarranco de Las Mejías loopt door het centrum van de gemeente, die ook verdeeld wordt door de snelweg TF-5 die het opsplitst in El Ravelo in de richting van de toppen, en El Casco dichter bij de kust. De gemiddelde jaartemperatuur van El Sauzal bedraagt 20,5ºC.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Een van de meest aangeraden wandelingen om het historische en artistieke erfgoed van El Sauzal te ontdekken, is het pad Sendero de La Ladera. Dit begint aan de San Pedro Apóstol-kerk en loopt dan naar het museum Casa Museo de la Sierva de Dios en de tuinen ervan. De volgende stop is dan de Los Ángeles-kapel en het Parque de los Lavaderos, de perfecte plaats om uit te rusten en om op krachten te komen in het cafeetje.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.