San Miguel de Abona

Dit is een gemeente van contrasten waar je kan genieten van golfbanen, parken en prachtige historische gebouwen. Dit alles omringd door enorme natuurwonderen die je via een wandeling langs een van de mooie paden kunt ontdekken.

San Miguel de Abona is een pittoresk stadje in het zuiden van Tenerife, waarvan de oorsprong teruggaat tot het koninkrijk van Abona. Het is steeds een gemeente van contrasten geweest, vanwege haar schoonheid en rust, en de vele prachtige plaatsjes. De bezoeker heeft vele mogelijkheden: lokale producten proeven, wandelen door de straten van het oude centrum dat onlangs Goed van Cultureel Belang werd verklaard en waar de reiziger een sober maar uniek historisch-artistiek geheel kan ontdekken. Plaatsen zoals de San Miguel Arcángelkerk (gebouwd in 1796), het museum El Capitán (residentie van de Alfonsofamilie eind 19de eeuw), de Gemeentelijke bibliotheek (eerste zetel van het Gemeentehuis), het Geboortehuis van Juan Bethencourt (arts, geschiedkundige, antropoloog, etnograaf, professor en journalist geboren te San Miguel in 1847), het Casa Azul (Blauwe Huis, nu zetel van het Gemeentebestuur) of het Casa Cuatro Esquinas (Vierhoekenhuis) (nu Toeristische Dienst) mag je niet missen. Vanwege de bevoorrechte geografische ligging is Costa San Miguel een ideale plek voor het beoefenen van tal van activiteiten in de open lucht, zoals bijvoorbeeld golfen in een van de 2 prachtige golfbanen: Golf del Sur en Amarilla Golf, pioniers in het zuiden van Tenerife, evenals de jachthaven La Marina San Miguel met een grote waaier aan watersporten en duiksporten, dat alles op een plek met vriendelijke en glimlachende bewoners. De gemeente San Miguel is ook een paradijs voor de wandelaar: meerdere paden maken spectaculaire landschappen toegankelijk. Kortom, het is dé plek voor een gezonde en actieve vakantie. Als we het hoogste deel van de gemeente bezoeken, vinden we een reliëf bezaaid met vulkanische kegels die een speciale sfeer aan het landschap geven. Er zijn meren en diepe kloven die op de toppen ontstaan en uitmonden aan de kust, met enkele bescheiden kliffen en kleine stranden met kiezels en zwart zand. Als we het over Costa San Miguel hebben, mogen we ook het Reservaat van San Blas niet vergeten, dat een grote landschappelijke en etnografische waarde heeft en het beschermde landschap Montaña Amarilla omvat.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Wandelingen door de gemeente

Je kunt San Miguel de Abona ontdekken via een wandeling door het oude centrum. Het grondplan komt overeen met een dambordpatroon wat je in de Iglesiastraat merkt die samenvalt met de oude koninklijke weg die ooit Granadilla en San Miguel met Valle San Lorenzo verbond. Je kunt je wandeling beginnen in het Geschiedkundig museum Casa del Capitán, van grote waarde zowel wat het gebouw betreft als wat je erbinnen vindt. De volgende stop is dan El Calvario, een kleine vierkanten tempel uit de 19de eeuw. Als je dan door de Iglesiastraat gaat, zie je het gebouw van de Gemeentelijke bibliotheek, van grote historische waarde, en de San Miguel Arcángel-kerk. De wandeling eindigt bij het gemeentehuis of La Casa Azul (Het Blauwe Huis) dat opvalt vanwege de buitengang en de Braziliaanse stijl.
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.