El Rosario

Net als vele andere gemeenten op dit eiland is El Rosario platteland en bergen maar ook zee en strand (dankzij de kustdorpjes Radazul en Tabaiba). La Esperanza, waar het gemeentehuis ligt, is het laatste dorp dat de bezoeker tegenkomt als hij van La Laguna onderweg is naar het nationaal park El Teide. De bezoeker die hier stopt, zal ontdekken dat het een traditioneel dorp is, een goed voorbeeld van het oude landelijke Tenerife.

De gemeente El Rosario bevindt zich in het oosten van het eiland, op de zuidelijke hellingen van de bergketen die het eiland doorkruist. Op een oppervlakte van 39,42 km2 vinden we vochtige en bosrijke landschappen in het gebied La Esperanza en een zonovergoten en van de wind verscholen kust in de dorpen Tabaiba en Razadul. Het heeft echter een kustlijn van 4,52 km. El Rosario grenst aan de gemeenten Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, Tacoronte, La Matanza, El Sauzal en Candelaria. In deze gemeente kun je genieten van een rustige vakantie aan zee in een familiale en ontspannen omgeving, maar ook van de uitbundige plantengroei en de wandelpaden door de bergen waarin je meerdere recreatiegebieden vindt. In de streek van La Esperanza bijvoorbeeld vind je dennenbossen, fayabossen en bremgebieden. De recreatie- en kampeerzone Las Raíces bevindt zich in dit bos en is een ontmoetingspunt voor zowel toeristen als eilandbewoners die van de pure natuur willen genieten. De legende vertelt dat de naam La Esperanza voortkomt uit het feit dat de veroveraars van op deze toppen hun kamp aan de kust zagen liggen, toen ze verslagen terugkeerden van de veldslag La Matanza de Acentejo.

Wat de kust van El Rosario betreft, moeten we de volgende stranden vermelden:Varadero, een kleine baai met kiezels en vulkanisch zand; Radazul met een ruim solarium en zandstranden, en La Nea, omringd door een aangename strandboulevard met tuinen en een bar. Andere heel populaire zwemgebieden zijn de stranden Playa del Moro en Playa de Tabaiba. El Rosario heeft ook een jachthaven in Radazul waar diverse zeesporten worden beoefend zoals diepzeeduiken en waterskiën.

Het historische erfgoed van El Rosario ligt verspreid over heel de gemeente: Bewaarde exemplaren van traditionele bouwkunst worden afgewisseld met belangrijke archeologische sites. De dorsvloeren en de openbare bronnen zijn stille getuigen van de landbouwactiviteit in deze streek na de komst van de Spaanse troepen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.


Wandelpaden in de gemeente

In El Rosario vinden we stukken van gehomologeerde paden uit het wandelpadennetwerk van Tenerife. Het GR-pad Anaga - Chasnais er daar een van, en begint in het dorp La Esperanza. De etappe die door El Rosario loopt, gaat langs aardewegen met lichte hellingen waar je het dennenbos en laurierbos van Bosque del Adelantado kan bewonderen. Het pad Las Raíces – Acentejois toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en ligt heel dicht bij het dorp. Al vanaf het begin van de weg merk je de vochtige lucht, typisch voor de dikke plantengroei van Las Raíces. Het is trouwens net bij Las Raíces waar er een kleine rondwandeling begint.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.