La Orotava

Voor velen is La Orotava een van de mooiste steden van het eiland. Deze nederzetting in het midden van de gelijknamige vallei valt op door haar perfect bewaarde gebouwen. Het centrum van de stad is daarom ook gecatalogiseerd als Historisch-Artistiek Geheel. In de straten adem je deze statige sfeer in die de stad sinds de verovering nooit heeft verlaten.

De naam van deze gemeente in het noorden van Tenerife en die ook een deel van het centrum van het eiland bezet, komt van de naam die de Guanchen aan deze streek gaven: "Arautava" of "Arautapala". De meest uitgestrekte gemeente van het eiland (207,31 km2) is ook de gemeente die het meeste bos heeft: Ongeveer 78% van het Nationaal Park El Teide ligt op het grondgebied van La Orotava. Het historische centrum van de gemeente ligt op 390 meter hoogte en werd in 1976 uitgeroepen tot Historisch-Artistiek Geheel. De straten ervan staan vol gebouwen met een hoge historische waarde waaronder de Europese Universiteit van de Canarische Eilanden. Voor de kenners is de La Orotava-vallei kenmerkend voor een indrukwekkende landschap met de Teide op de achtergrond, overvloedig water, mooie tuinen en een aangenaam klimaat. Er zijn echter ook tal van beschermde natuurgebieden, zoals een deel van het Nationaal Park El Teide en het Natuurpark Corona Forestal, het Natuurreservaat Pinoleris en het beschermde landschap La Resbala.

Heel bekend zijn ook de typische balkons die de gevels van de traditionele huizen opluisteren, de bloemen- en vulkanisch zandtapijten die elk jaar in La Orotava worden aangelegd tijdens de Corpus Christi-vieringen en de traditionele Heilige Week die men sinds de 17de eeuw viert.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.


Wandelingen door de gemeente

De straten van La Orotava nodigen uit tot wandelen en het ontdekken van historische en artistieke geheimen die geen enkele bezoeker van Tenerife mag missen. Het historische centrum van deze gemeente is verdeeld in de Villa de Abajo waar vroeger de meest bemiddelde families van de gemeente woonden, en de Villa de Arriba met nederigere gebouwen die echter een grote architecturaal belang hebben. Een route om beide wijken te verkennen, begint bijvoorbeeld in de San Francisco-straat tegenover de gelijknamige kerk en het hospitaal Santísima Trinidad. Deze gebouwen werden opgericht op de plaats van het oude San Lorenzo-klooster waarvan enkel een portiek en het heiligenbeeld overblijven. Als de bezoeker dan de straten Calle Colegio en Carrera del escultor Estévez inslaat, kan hij talrijke herenhuizen bewonderen. Velen ervan zijn versierd met het heraldisch embleem op de gevel. In deze categorie verdient het Casa de los Balcones (Balkonnenhuis) een speciale vermelding. Dit huis in typische Canarische stijl heeft een gevel die steenhouwerskunst met hout combineert, en een prachtig binnenhof heeft. De wandeling brengt ons vervolgens naar het plein Plaza del Ayuntamiento waar elk jaar tijdens de feesten van Corpus Christi een tapijt van vulkanisch zand wordt aangelegd, tot aan de tuin Hijuela del Botánico achter het gemeentehuis die diende als kwekerij voor de Botanische tuin die je in Puerto de la Cruz kan bezoeken. In de San Agustín-straat staan de huizen Casa de Marquesado de la Quinta Roja en Casa Ascanio, die het plein Plaza de la Constitución omringen. Er tegenover kun je de kerk en het klooster San Agustín uit de 17de eeuw bezoeken. Een kleine wandeling brengt de bezoeker vervolgens naar de majestueuze La Concepción-kerk die in 1948 op de lijst van Historische Monumenten werd gezet. De koepel en de torens aan de flanken van de gevel maken deel uit van het zo kenmerkende landschap van La Orotava.

Wandelpaden

De toppen van La Orotava verbergen meerdere paden die een ware verrukking zijn voor sport- en natuurliefhebbers. De wandeling PR-TF 35 Mamio-Pinolere met een lengte van ongeveer 13 kilometer en gemiddelde moeilijkheidsgraad begint in La Candera en klimt tot La Choza Chimoche en El Portillo del Topo. Vandaar vervolgt het pad zijn weg naar Mamio en het Casa de Agua waarbij de wandelaar naast de bedding van La Arena wandelt.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.