La Matanza de Acentejo

Vanuit La Matanza heb je spectaculaire vergezichten op het noorden van het eiland. Daarnaast biedt deze gemeente heel wat natuur en een geschiedenis die in verband staat met sommige van de meest dramatische fases van de verovering van Tenerife. Het loont de moeite deze interessante geschiedenis te leren kennen.

De gemeente La Matanza de Acentejo beslaat 14,11 km2 van het noordoosten van Tenerife en dankt haar naam aan de strijd die hier tijdens de verovering plaatsvond, waarbij de inheemse bevolking de Spanjaarden versloeg. De gemeente grenst aan La Victoria de Acentejo, Candelaria en El Sauzal en het hoogste punt is Lomo del Jugo op 1589 meter boven zeeniveau. De klifkust is begroeid met typisch struikgewas: zeethijm (Frankenia ericifolia), zeesla (Astydamia latifolia), leña negra (Rhamnus crenulata) en Canarisch hertshooi (Hypericum canariense) evenals de wolfsmelksoorten tabaiba en cardón. Op de top vinden we gagel en witte brem en de dennensoorten Pinus canariensis en Pinus radiata. In de middelhoge gebieden van deze gemeente is de invloed van de mens overal merkbaar.

De geschiedenis van de gemeente begint in 1494 in de vallei van Acentejo met de strijd die bekend is als de Matanza de Acentejo (Slachtpartij van Acentejo) waarin de Guanchen de veroveraars versloegen omdat ze het terrein goed kenden en ze de instructies van de koning of "mencey" Bencomo de Taoro volgden. Kapitein Alonso Fernández de Lugo moest de invasie tijdelijk stopzetten. Na de verovering was de streek waar nu de gemeente La Matanza ligt, een van de meest bevolkte regio's.

Tegenwoordig is de kust van La Matanza bezaaid met enkele villawijken en wijnkelders waar je de uitstekende wijn van de streek kunt proeven. In de richting van de toppen ligt een recreatiegebied, La Vica, perfect voor een picknick of een uitstapje met vrienden en familie.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

De gemeente biedt verschillende wandelingen waarmee je de gemeente kunt doorkruisen en je je kunt onderdompelen in het landschap, de uithoeken en de wijn- en gastronomische cultuur. Langs de ventweg van de TF-5 is er een voetgangersweg met enkele ontspanningszones en uitzichtspunten op de kust, naast parken met fitnesstoestellen.

In Los Nateros vind je eveneens twee fitnesscircuits en het wandelpad La Bandera, waarmee je de gelijknamige berg kunt beklimmen. Vanuit deze landelijke plek vertrekken er ook meerdere wandelroutes, bijvoorbeeld de route die naar de wijk El Pirul gaat via de weg Paseo de San Cristóbal.

Gehomologeerde wandelpaden

SL-TF 26 Los Nateros-La Vica-Los Nateros.

SL-TF-27 Los Nateros-Pino La Morra- Los Nateros.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.