Icod de los Vinos

De duizendjarige drakenbloedboom is waarschijnlijk het eerste waar men aan denkt als Icod de los Vinos ter sprake komt. Het is uiteraard een verplicht bezoek, net als een wandeling door de geplaveide straten en de kleine pleintjes en fonteinen van het oude centrum. In het hoge deel bevindt zich de grot Cueva del Viento, een van de grootste lavatunnels ter wereld.

De gemeente Icod de los Vinos ligt in het noordoosten van Tenerife en beslaat een oppervlakte van ongeveer 90 km2. Hier staat de Duizendjarige Drakenbloedboom (Dracaena draco) die in 1917 tot Nationaal Monument werd uitgeroepen en waarvan men denkt dat hij ongeveer 800 jaar oud is. Aan de kust hebben we het strand Playa de San Marcos en de grot Cueva del Viento. Bovendien biedt Icod de los Vinos een van de beste vergezichten op El Teide, de hoogste top van Spanje.

De economie van het dorp is gebaseerd op wijnbouw en visvangst, wat je in de lokale gastronomie zult merken: Aardappelen met mojosaus en gepekelde vis, gegrild vlees en ambachtelijke kazen. Het historische en artistieke erfgoed van het oude stadscentrum wordt ook zeer gewaardeerd door bezoekers.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.


Het historische centrum van Icod de los Vinos ontdek je via een rustige wandeling door de straten, langs kapellen, kerken en gebouwen van grote historische waarde. Het merendeel van deze plaatsen ligt dicht bij elkaar, het is dus gemakkelijk een route uit te stippelen waarbij geen enkele van deze schatten overgeslagen wordt. Laten we als vertrekpunt het informatiehuisje nemen op het plein Plaza de América en dan de straat Buen Suceso en het plein Plaza de Luis León Huerta volgen tot we aan de kerk van San Agustín en het gemeentehuis komen dat eigenlijk eerst een klooster was. Dichtbij hebben we ook het voormalige San Francisco-klooster dat nu de stadsbibliotheek is. De volgende halte van onze wandeling is het plein Plaza Andrés de Lorenzo Cáceres, een van de mooiste van deze gemeente, met daartegenover de San Marcos-kerk. Deze tempel bevat meerdere religieuze beelden die in Spaanse en Amerikaanse werkplaatsen voor heiligenbeelden gebeeldhouwd zijn. Naast de kerk bevindt zich het gezellige plein Plaza de la Constitución met een opvallende centrale fontein. Het landschap van dit stadsdeel wordt overheerst door de Duizendjarige Drakenbloedboom. Hoewel je hem gedeeltelijk kan zien vanaf het plein Plaza Andrés de Lorenzo Cáceres, is een bezoek aan het park Parque del Drago Milenario zeer aan te raden om dit levende nationale monument van dichtbij te bewonderen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.