Fasnia

Fasnia is een gemeente in het zuiden van Tenerife en is een bezoek meer dan waard. Het strekt zich uit van de kust tot aan de toppen, en daarbinnen wachten er juweeltjes op je zoals de kapellen Nuestra Señora del Carmen, La Montaña en San Joaquín. Deze laatste is half vervallen maar heeft juist daarom een speciale charme.

Fasnia is een gemeente in het zuidoosten van Tenerife die grenst aan Güímar, Arico en La Orotava. Hoewel een groot deel van het grondgebied droog is wegens een tekort aan regen, vinden we op de toppen dennenbossen waarin je de invloed van de passaatwinden kan merken. In de kloven van Herques en Los Muertos zijn er archeologische vondsten gedaan: Geschriften uit de 16de eeuw bevestigden dat het een van de regio's was waarin Guanchen en Spanjaarden na de verovering naast elkaar leefden. In Fasnia worden er wijnstokken, bloemen, aardappelen en tomaten gekweekt. Aan de kust vallen de kliffen van La Hondura op, uitgeroepen tot Site van Wetenschappelijk Belang, evenals Los Roques, een zeer mooi natuurgebied.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Wandelingen door de gemeente

Om de aanwendingen en het belang van water in Fasnia beter te begrijpen, kunnen wandelliefhebbers een rondwandeling maken van gemiddelde-lage moeilijkheidsgraad langs meerdere gehuchten waarvan de oorsprong samenhangt met de locatie van de bronnen. Deze rondwandeling die vanuit La Zarza vertrekt, duurt ongeveer 3 uur en gaat langs paden, geplaveide wegen en asfaltwegen. Anderzijds kom je op de wandeling Ruta del Trillo te weten wat het belang van de landbouw was doorheen de geschiedenis van de gemeente. Op deze route bezoek je meerdere dorsvloeren en kom je te weten hoe deze gebruikt werden.

Gehomologeerde wandelpaden in de gemeente

Je kunt de Camino Real de Fasnia in noordelijke richting volgen; deze gaat langs een aardeweg tussen oude huizen in traditionele bouwstijl tot aan de grotten van Herques; of in zuidelijke richting waar je een panorama hebt van heel de gemeente. Je kunt dan ook de Los Dolores-kapel bezoeken of de ruïnes van de San Joaquín-kapel.
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.