Candelaria

In Candelaria adem je een speciale sfeer in. Dit dorp toont haar vroomheid op de meest oprechte manier van heel de archipel. De plechtige basiliek, omringd door indrukwekkende bronzen standbeelden van Guanchen, herbergt het beeld van de maagd Virgen de la Candelaria, "La morenita", beschermheilige van de Canarische Eilanden. Iedere 15 augustus is dit het ontmoetingspunt voor duizenden bedevaarders die in de vroege ochtend (of zelfs eerder) van alle uithoeken van het eiland de lange tocht ondernemen om haar te eren.

Candelaria ligt in het zuidoosten van Tenerife, beslaat een oppervlakte van 49,18 km2 en telt zo'n 26.134 inwoners. Het is een van de religieuze centra van het eiland sinds de oorspronkelijke inwoners in 1392 het beeld van de beschermheilige, de Virgen de Candelaria vonden. Elk jaar brengt de devotie ervan duizenden bedevaarders naar de Nuestra Señora de la Candelaria-basiliek, hoewel het oude beeld in de 19de eeuw tijdens een storm verloren is gegaan. De combinatie van de guanchecultuur en de Spaanse cultuur die na de verovering van Tenerife werd ingevoerd, blijkt uit de monumenten die je in Candelaria vindt, vooral de bronzen standbeelden van de Guanchen op het plein Plaza de la Patrona de Canarias.

De omgeving van Candelaria wordt beheerst door natuurlijke grotten en stranden, met plekjes die een uitgesproken visserskarakter hebben en een brede boulevard langs de kustlijn. In de restaurants kan je verse visgerechten proeven en daarna een typisch dessert om krachten op te doen voor een volgende wandeling om de meest emblematische plaatsen van de stad te ontdekken. De landelijke omgeving van Candelaria wordt doorkruist door talrijke wandelwegen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Wandelingen door de gemeente

Het centrum van Candelaria is een ideale plek om te wandelen en het uitgebreide artistieke erfgoed te ontdekken. Het plein Plaza de la Patrona de Canarias is een uitstekend vertrekpunt om de grotten van Achbinico en Los Camellos te leren kennen en de standbeelden van de Guanches te bewonderen, evenals de zee die tegen de kust beukt. De Nuestra Señora de la Candelaria-basiliek en het Dominicanerklooster zijn verplichte stopplaatsen als je het culturele belang van deze gemeente wil begrijpen. Als je naar de wijk van Santa Ana wandelt, aan het Casa Cabildo, kun je de gelijknamige kerk bezoeken evenals het pottenbakkerscentrum "Casa de las Miquelas". En we eindigen in schoonheid via de voetgangersstraat en de strandboulevard met vele cafés en restaurants met zicht op de oceaan.

Wandelpaden in de gemeente

Op de wandeling langs de steile wanden van de Chacorche-kloof, de galerijen en de vijver ervan is water het centrale thema. Deze wandeling heeft een gemiddeld-lage moeilijkheidsgraad. De weg begint op het plein Ajoreña te Igueste de Candelaria en gaat verder via de straat Los Revolcaderos tot aan een aardeweg. Je wandelt vervolgens door een tabaibagebied tot je aan het natuurpark Corona Forestal komt, waar de Canarische den de hoofdrol speelt. Deze weg van zo'n 4,5 km eindigt bij de galerij van Chacorche. Het pad Sendero de La Mesa is geschikt voor beginnelingen en biedt een prachtig panorama op de vallei van Güímar. Het pad begint in de La Florida-kloof, in het dorp Araya, en de wandelaar komt op zijn weg het huis Casa de la Mesa, een constructie uit de 19de eeuw, tegen.

Het pad Lomo El Centeno (gemiddelde moeilijkheidsgraad) biedt daarentegen de mogelijkheid om enkele flora- en faunasoorten waar te nemen die zo typisch zijn voor Tenerife. Het pad gaat tot aan het beschermde natuurgebied Las Lagunetas. De wandeling is 5,7 km lang en je komt weer terug op het beginpunt. Een andere circulaire wandeling die iets moeilijker is (gemiddeld-hoog) is Los Brezos. Deze route gaat door het natuurpark Corona Forestal en daarbuiten kan je erfgoed van grote waarde zien die de landbouwactiviteiten van het gebied tonen. Voor de bezoekers die niet gewoon zijn om te wandelen maar wel van het kustlandschap van Candelaria willen genieten, is het pad Samarines perfect. Dit pad loopt parallel met de kliffen langs zwarte zandstranden en blaasgaten. Het begint bij het oude gemeentehuis van Candelaria en loopt tot aan de La Magdalena-klif en de Samarines-kloof. De terugweg is via dezelfde weg van slechts twee kilometer tot aan het plein Plaza de la Patrona de Canarias.Het wandelpad van de El Rincón-kloof van slechts 1,4 km lang en dat van El Moralito zijn andere wegen waarop wandelliefhebbers die Candelaria bezoeken hun hart kunnen ophalen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.