Buenavista del Norte

De vuurtoren is de ultieme grens, een wachtpost te midden van een spectaculaire omgeving en kristalhelder water. Buenavista ligt in het uiterste noordwesten van het eiland. In het centrum liggen er tal van prachtige gebouwen van hoge waarde. De natuurlijke landschappen en gebieden behoren tot de meest verborgen en ongerepte streken van Tenerife.

De gemeente Buenavista del Norte ontstond in de 16de eeuw. De bewoners van dit dorp in het uiterste noordoosten houden trouw vast aan hun tradities. Dit is ongetwijfeld een van de streken van grootste landschappelijke waarde van het eiland, een ideale omgeving voor de vijfduizend bewoners.

Het dorp heeft vele troeven, zoals de charmante straatjes en de kustlijn vol mooie baaitjes en een vrijetijdsaanbod met respect voor de natuur.

Maar liefst 80% van de oppervlakte van de gemeente is beschermd natuurgebied. Zo hebben we bijvoorbeeld het Teno natuurpark, een natuurmonument van zo'n 7.500 hectare met spectaculaire landelijke en zeelandschappen, met uitzonderlijk mooie massieven en kloven.

De kliffen van Los Gigantes, tussen 300 en 600 meter hoog, vallen verticaal in de zee vlakbij de Kloof van Masca. In deze moeilijk toegankelijke strook bevindt zich het dorp Caserío de Masca, een van de beste voorbeelden van landelijke bouwkunst van Tenerife en uitgeroepen tot Etnografische site.

De laatste vermeldenswaardige gebeurtenis uit de geschiedenis van Buenavista vond in 1996 plaats toen de Nuestra Señora de los Remedios-kerkvernietigd werd door een grote brand. Hierbij ging er een erfgoed van grote historische en artistieke waarde verloren. Het gebouw is vandaag de dag gerestaureerd.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Buenavista del Norte biedt verschillende routesom van het culturele en artistieke erfgoed van de gemeente te genieten. Een wandeling van anderhalf uur door het historische centrum die begint bij het San Francisco-klooster stelt de bezoeker in staat om relevante gebouwen te leren kennen zoals de San Sebastián-kapel of het Casa de la Cultura, met als eindpunt de brug van Triana en zonder de oude wasplaatsen van de kloof te vergeten. Andere iets kortere culturele wandelingen tonen de bezoeker de meest kenmerkende elementen van de dorpjes El Palmar, Masca en Teno Alto. Hier wordt het historische en architecturale belang gecombineerd met indrukwekkende vergezichten op de kloven en de kust van Buenavista del Norte.

Wandelpaden door de gemeente

Het indrukwekkende natuurlijke landschap van Buenavista del Norte biedt meerdere wandelpaden van lage en gemiddelde moeilijkheidsgraad. De gemakkelijkste duurt zo'n 45 minuten en is ongeveer anderhalve kilometer lang, en gaat via een pad tussen het strand van Las Arenas en het strand El Fraile. Een andere pad met als naam Barranco de Las Cuevas - Teno Bajo vertrekt van Los Bailaderos en komt aan op de vuurtoren van Punta de Teno via een weg van 4.250 meter. In Los Bailaderos kan je ook een ander pad volgen, enkel geschikt voor echte avonturiers. Deze wandeling van vier kilometer is niet echt moeilijk maar als je hoogtevrees hebt, is het gemakkelijk duizelig te worden.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.