Arona

De oorspronkelijke dorpskern, waar ook het gemeentehuis ligt, bevindt zich in de hoger gelegen gebieden van de gemeente. De toeristische hausse van de jaren 60 heeft er echter voor gezorgd dat de kuststrook enorm is ontwikkeld, vooral rond het vissersdorpje Los Cristianos. Vandaag is het een eersteklas toeristisch centrum met vier- en vijfsterrenhotels uit de hoogste categorie die op de prachtige stranden uitkijken. Het vrijetijdsaanbod zowel overdag als 's nachts maakt er een van de economische motoren van Tenerife van.

Arona is een van de grootste toeristische gemeenten van het Zuiden van het Eiland. De gemeente beslaat 84,6 km2 en biedt meer dan 15 kilometer kust met mooie stranden van vulkanische oorsprong. Het is de derde meest bevolkte gemeente van Tenerife.

In de gemeente kunnen we vier zones onderscheiden: Playa de las Américas, Playa de los Cristianos, Playa de Las Galletas-Costa del Silencio en Arona Rural. Deze gebieden combineren een toeristisch aanbod van uitstekende kwaliteit (accommodaties, stranden, vrije tijd, natuur...) met de beste landschappen en een traditionele Canarische sfeer.

De zone rond Playa de las Américas valt op vanwege de vele stranden en de mogelijkheid om er heel het jaar watersporten te beoefenen. In het dorp Los Cristianos dat haar sfeer als vissersdorpje behoudt, vindt de voornaamste commerciële en culturele activiteit van de zone plaats en vertrekken er talrijke lijnschepen.

De rust en schoonheid van de kust evenals de rijkdom van de zeebodem zijn dan weer de voornaamste charmes van het gebied Las Galletas-Costa del Silencio. Plaatsen zoals Punta de la Rasca of het beschermde natuurgebied Malpaís de Rasca zijn een verplicht bezoek. In het binnenland vinden we het landelijke Arona waar het mogelijk is om het historische centrum van de gemeente te bezoeken.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Er rijdt een toeristische trein door de straten van Los Cristianos en Playa de las Américas die kinderen en volwassenen de mogelijkheid biedt om Arona op een comfortabele en geleide manier te leren kennen. In het hart van het dorp Arona bevindt zich het plein Plaza del Cristo de La Salud, waaromheen enkele van de interessantste gebouwen staan. Het is een goed vertrekpunt voor een wandeling naar El Calvario, de oude wasplaatsen en het Kruis van San Antonio. Vergeet onderweg niet te genieten van de panorama's van de kust.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.