Arico

Terwijl je in de kustdorpjes Tajao of El Porís kunt genieten van een aangename duik en een goed restaurant om de heerlijk bereide verse vis te proeven, wachten er in de hoger gelegen gebieden prachtige exemplaren van traditionele Canarische bouwstijl.

Arico is qua oppervlakte de tweede grootste gemeente van Tenerife en ligt in het zuiden van het eiland, tussen Fasnia en Granadilla de Abona. Het is verdeeld in twee dorpskernen, het oudere Arico el Viejo en het nieuwere Arico el Nuevo en aan de kust heb je de dorpjes Tajao en El Porís die populair zijn vanwege hun zwemgebieden en restaurants die gespecialiseerd zijn in verse zeeproducten.

Deze restaurants aan de kust zijn slechts een van de charmes van de gastronomie, bekend vanwege de grote kwaliteit van de kazen en wijnen van Arico. Sommige gerechten zijn heel bekend, zoals het stoofpotje of de beroemde gezouten vis met kastanjes van Arico el Viejo.

Wat het erfgoed betreft, vallen enkele religieuze gebouwen op zoals de San Juan Bautista-kerk (met zijn originele toren in Portugese koloniale stijl van de 17de eeuw), de Virgen de la Luz-kerk of de Kapel van San Bartolomé.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Aan de recreatiezone van El Contador vertrekt er een wandelpad (gemiddelde moeilijkheidsgraad) waarlangs je de kloof Barranco de Tamadaya kunt verkennen. De route gaat dan langs het hoge gedeelte van Villa de Arico en eindigt in Arica el Viejo.Een andere wandeling, iets gemakkelijker, vertrekt op het plein Plaza de los Condes de Santa María de Abona in Villa de Arico en brengt je naar het gehucht El Río. Onderweg ontdek je oude geplaveide paden die de tand des tijds hebben doorstaan.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.