Arafo

We bevinden ons in een van de charmantste en ook minst bekende gemeenten van het eiland. Arafo ligt op de hoogvlakten van het zuiden van Tenerife. Het verbergt mooie historische gebouwen en bezit bovendien een buitengewone muzikale kunstzinnigheid.

De gemeente Arafo ligt in het zuiden van Tenerife en beslaat een oppervlakte van 33,92 km2. Dit stadje valt op vanwege het belangrijke culturele erfgoed en de diep ingewortelde muzikale traditie. Er zijn immers talrijke bands en groepen waardoor het dorp ook "Het dorp van de muziek" wordt genoemd.

De gemeente heeft ook een aantrekkelijke natuur waarin we de beschermd natuurgebieden Siete Lomas, Barranco de Añavigo en Volcán de las Arenas vinden. Een rijk aanbod aan galerijen en bronnen evenals de rijke flora en fauna vervolledigen de natuurlijke aantrekkingskracht van het landschap van Arafe.

Wat de bouwkunst van dit rustige dorp betreft, vestigen we de aandacht op deSan Juan Degollado-kerk, de Nuestra Señora del Carmen-parochiekerk, de oude molen en de openbare wasplaatsen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.


Het oude centrum van Arafo kan via verschillende wandelingen worden verkend. Vele monumenten en hoofdgebouwen bevinden zich in het centrum van de stad. Je kunt ze ontdekken op een aangename wandeling van ongeveer anderhalf uur.We raden aan om de route te beginnen aan Señor del Pino om dan te stijgen tot aan het auditorium Juan Carlos I en het gemeentehuis, en de route vanaf hier verder te volgen.

Wandelpaden in de gemeente

Arafo biedt ook wandelpaden door de natuur die elk jaar liefhebbers van sport en natuur aantrekken. Op de weg"Canal de Las Saletas-Galería del Risco Azul" van 2,5 km lang kun je te midden van de landbouwvelden een deel van de weg ontdekken die de pelgrims van het noorden van Tenerife elke augustusmaand namen om de maagd Virgen de Candelaria te bezoeken. De machinerie van de Galería del Risco Azul is goed bewaard gebleven. Dichtbij de dorpskern van Arafo vertrekt er een route, geschikt voor elk publiek, die eindigt in het gebied dat bekend staat als "Lo de Ramos" en waar je ruïnes van oude religieuze gebouwen van grote historische waarde kunt ontdekken. De Ruta de los Romeros, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, doorkruist heel de gemeente van de top tot aan de kust en duurt minstens zes uur. Je doorkruist er heel verschillende landschappen van onmiskenbare landschappelijke en historische waarde.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.