Adeje

Adeje was oorspronkelijk een klein dorpje in de nabijheid van de bergen, maar de bloei van het toerisme vanaf het begin van de helft van vorige eeuw toverde de kuststrook van deze gemeente om tot een van de opmerkelijkste vakantieplekken van Europa. Het dorp combineert zijn charme als kleine landelijke nederzetting, waar het wemelt van de wandelpaden en fascinerende natuurgebieden, met eersteklas 4- en 5-sterrenhotels. Themaparken, stranden en andere vrijetijdsmogelijkheden zoals het spotten van walvissen maken dit een complete bestemming van.

De gemeente Adeje ligt in het zuidoosten van het eiland en beslaat een oppervlakte van 105,94 km2. Daarmee is het de zesde grootste gemeente van Tenerife. Hier vind je het oudste geologische materiaal van het eiland, in combinatie met intense erosie waarvan de formaties Roque del Conde en Pico de Abinque trouwe vertegenwoordigers zijn. Een ander interessant landschap is de kloof Barranco del Infierno die beschermd is als Speciaal Natuurreservaat, evenals de freatomagmatische krater Caldera del Rey. Meer dan 45% van de oppervlakte van de gemeente bestaat uit beschermd natuurgebied.

Bovendien heeft het dorp Adeje een hele rijke geschiedenis die teruggaat tot vóór de verovering van het eiland. Bewijzen van het erfgoed dat het historische centrum van het dorp in de loop der tijd heeft verzamelt, zijn de belangrijke architecturale monumenten zoals het huis Casa Fuerte of de Santa Úrsula-kerk.

In de laatste jaren heeft de kust van de gemeente een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt. In de kuststreek Costa Adeje (Adeje aan Zee) vind je een hotelinfrastructuur van uitzonderlijke kwaliteit evenals een ruim aanbod aan vrije tijd, natuur, rust en sport (met speciale vermelding van het golfveld).

Adeje telt bovendien 14 stranden met zand in allerlei kleuren waar je heel het jaar door kunt baden dankzij de gemiddelde jaartemperatuur van 24ºC met bijna 300 dagen zon per jaar.

De rijkdom van de zeefauna moet ook vermeld worden: er bevindt zich een van de grootste kolonies aan walvisachtigen ter wereld: voor de kust vind je grienden, dolfijnen en andere soorten zeezoogdieren. Een waar schouwspel van de natuur waar je van kan genieten vanuit een van de observatiebootjes.

De schoonheid van de zeebodem van Adeje en de meer dan 500 species die er leven, maken van deze gemeente een van de favoriete plekken voor diepzeeduiken. Adeje beschikt over een uitgestrekt netwerk van duikcentra waar je lessen kunt volgen, duikexcursies kunt boeken en uitrusting kunt kopen of huren. Het centrum voor topsport Tenerife Top Training ligt eveneens in Adeje en beschikt over een van de modernste uitrustingen van Europa. Het centrum lokt vele professionele topsporters naar de gemeente. Je vindt er een olympisch zwembad, een trainingszwembad en een "hidrodynamisch" zwemkanaal, uniek in Spanje.

De schoonheid en vreugde van de traditionele feesten van Adeje trekken ook vele toeristen aan. Tijdens de Fiestas Patronales bijvoorbeeld, komen er honderden mensen samen om eer te betonen aan San Sebastián, Santa Úrsula en de Virgen de la Encarnación met muzikale bands en flamencodansers.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Costa Adeje loopt van het strand Playa de Troya tot Callao Salvaje en bezit een golfveld, het waterpretpark Siam Park, de beursruimte Magma Palacio de Congresos en een jachthaven vanwaar het mogelijk is om een uitstap te boeken om walvissen en dolfijnen te gaan bekijken. Anderzijds zijn er in het dorp Adeje zelf talrijke interessante plaatsen om te bezoeken.

We sommen er hier enkele op:

Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend

Wandelingen te voet

Een van de grote geneugten die Adeje biedt, is dat je er mooie wandelingen kan doen. Je hoeft enkel je wandelschoenen aan te trekken en te voet een van de paden te volgen die je naar de mooiste verborgen plekjes brengen. Het zuidwesten van Tenerife telt maar liefst zeven beschermde natuurgebieden die je uitnodigen tot een wandeling in een uniek landschap. De weg die vanuit Boca del Paso vertrekt, leidt de wandelaar naar het oude gehucht La Quinta, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw en waar je overblijfselen ziet van de intensieve landbouw waar de mensen hier vroeger van leefden.

Op het Roque del Conde-pad, iets veeleisender, krijgt de wandelaar bovenop de rots, op zo'n 1.000 meter hoogte, indrukwekkende vergezichten te zien op het zuiden van Tenerife. Anderzijds doorkruist de traditionele weg naar Ifonche zowel het dennenbos als het traditionele landbouwlandschap van Adeje evenals drie beschermde natuurgebieden, en dat op een afstand van slechts 6,4 km.

En wie van een uitdaging houdt, kan de camino de Teresme doen. Die duurt iets meer dan zes uur en je stijgt in totaal 1.951 meter. Deze weg begint aan de hoofdingang van Casa Fuerte en volgt de weg waarlangs men vroeger koopwaar vervoerde tussen de kust en de hoger gelegen gebieden.

De Camino de La Encarnación of Camino de La Virgen is een historische route die de mensen uit Adeje volgden wanneer de maagd Virgen de la Encarnación verplaatst werd vanuit La Enramada naar de kapel van Santa Úrsula de la Villa. Dit religieuze beeld werd in de 16e eeuw verplaatst om het te beschermen tegen de aanvallen van piraten, en vandaag kan men de kapel zelf bezoeken. Vanaf dit punt gaat de weg naar de kust, langs de zone Tosca Colorada, waar de bezoeker de sporen die de karren in de bodem hebben gemaakt, kan bekijken. De route gaat langs El Humilladero, de plaats waar de Virgen de la Encarnación voor het eerst werd aanbeden, en eindigt aan de oude kapel van San Sebastián.

Routes te paard

Verschillende bedrijven organiseren tochten te paard, zowel voor beginners als gevorderden, via verschillende routes langs de kust en door de hogere zones van de gemeente Adeje. Er is een ruim aanbod voor alle leeftijden en er worden ook lessen paardrijden en springen gegeven.

Routes per mountainbike

Als je je eigen fiets niet bij hebt, huur er dan een, want Adeje biedt asfaltwegen en onverharde wegen met verschillende moeilijkheidsgraden waarop je van de sport en de natuur kunt genieten.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.