Geschiedenis van Tenerife

Veroveringen, veldslagen, tradities, migratiestromen, vulkanische uitbarstingen, enz. De geschiedenis van Tenerife wordt gekenmerkt door belangrijke en fascinerende gebeurtenissen en personages. Om het leven, de cultuur en de mensen te begrijpen, is het belangrijk om meer te weten te komen over het historische erfgoed van het eiland.

De geschiedenis van Tenerife wordt gekenmerkt door een groot aantal data die cruciale momenten voor de ontwikkeling van het eiland vormden. Vermeldenswaard zijn de verovering door de Castiliaanse Kroon in 1496, de mislukte poging van de Britse admiraal Horatio Nelson om Santa Cruz in te nemen (in 1797), de emigratie van de Canarische bevolking naar Amerika in de 18e eeuw of de diverse gedocumenteerde vulkanische uitbarstingen die op het eiland hebben plaatsgevonden.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Op het eiland hebben een groot aantal belangrijke persoonlijkheden gewoond die zich hebben onderscheiden op het gebied van wetenschap, onderzoek, literatuur, beeldhouwkunst of schilderkunst. Enkele voorbeelden daarvan zijn de heilige José de Anchieta y Llanera, de naturalist en antropoloog Sabino Berthelot of een van de belangrijkste Spaanse wetenschappers uit de 19e eeuw, Agustín de Bethencourt y Molina.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

De Guanchen zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland voordat de Kroon van Castilië het in 1496 veroverde. Deze inheemse bevolking, die waarschijnlijk van Berberse oorsprong was, legde zich vooral toe op landbouw en veehouderij. Tot op de dag van vandaag zijn er op Tenerife een grote verscheidenheid aan archeologische schatten, tradities, gewoontes, woorden uit de Guanchetaal en fascinerende personages en legendes van dit volk bewaard gebleven.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Tenerife is de ideale plek om je verbeelding de vrije loop te laten. Geweldige verhalen over onmogelijke liefdes, eilanden die opkomen en verdwijnen, draken met 100 koppen, onderzeese beschavingen en zelfs ufo's worden op het eiland verteld. Het is aan jou om de grens tussen fantasie en werkelijkheid te ontdekken.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.