Waarom Tenerife?

Tenerife No Limits

1. De beste plek om aan sport te doen is vlakbij.

De tijd vliegt voorbij, omdat Tenerife op slechts twee uur vliegen van Spanje ligt en op zo´n vier uur van de rest van de belangrijkste Europese hoofdsteden. Het is een eiland met hele goede verbindingen, met twee luchthavens en meer dan 150 bestemmingen.

2. Je kunt 365 dagen per jaar je favoriete sport beoefenen bij een temperatuur van 22 graden Celsius.

Vergeet de kou en geniet het hele jaar van je favoriete sport. Op Tenerife kun je altijd van goed weer genieten. Het jaargemiddelde op het eiland is 22 graden Celsius.

3. Ontdek indrukwekkende wandelpaden, fiets op een hoogte van meer dan 2000 meter en dompel je onder in landschappen vol contrasten.

Wandelen: Je hebt een ruime keuze uit meer dan 1.500 kilometer goedgekeurde wandelpaden. Ontdek plekjes die je niet voor mogelijk had gehouden en geniet van een eiland waarvan 48% beschermd natuurgebied is.

Fietsen: Droom je van een plek waar je binnen 30 kilometer van zeeniveau tot 2.000 meter hoogte kunt klimmen, dan ben je op Tenerife op de juiste plek. Twijfel niet langer, kom en geniet ervan.

Mountainbike: Voel de frisse lucht in je gezicht bij het afdalen tussen de pijnbomen en ontdek ongelofelijke landschappen op de meer dan 200 kilometer bergpaden die op Tenerife te vinden zijn.

4. Surf op de beste golven, duik in kristalhelder water en zeil tot waar de wind je meeneemt.

Duiken: Ga duiken in unieke onderwaterlanschappen en laat je verrassen door de meer dan 60 plekken waar je duiken kunt op het eiland. Geniet ten volle van de zanderige zeebodem, rotsen en vulkanische riffen dankzij de enorme helderheid van het water, waarin de zonnestralen tot wel 40 meter diepte doordringen.

Windsurf en kitesurf: Voel de kracht van de wind in één van de beste gebieden van Europa om je favoriete sport te beoefenen. Bij El Médano waait het 300 dagen per jaar en daarom worden daar ook belangrijke nationale en internationale toernooien gehouden. Je mag dit niet links laten liggen.

Surf, bodyboard en stand-up paddle: Als golven jouw ding zijn, mag je niet langer twijfelen. Kom naar Tenerife en ontdek de meer dan 32 surfgebieden. Met een zandachtige, rotsachtige of vulkanische zeebodem kun je binnen een paar kilometers uit veel soorten golven kiezen.

5. Ontdek Tenerife vanuit de lucht.

Voel je een vogel en zweef met een paraglider langs de steile hellingen van het eiland. Drijf op de wolkenzee en land op de mooie stranden met vulkanisch zand.

6. Verbeter je records in de beste sportaccommodaties.

Als je aan het trainen bent voor je volgende wedstrijd, of als je alleen maar je techniek wilt bijschaven, dan is Tenerife de ideale bestemming, omdat er ultramoderne voorzieningen en de beste professionele begeleiders te vinden zijn.

Bovendien heb je het voordeel dat je op zeeniveau en op 2.000 meter hoogte kunt trainen. Veel internationale zwem-, tennis-, triatlon - en voetbalkampioenen komen regelmatig op Tenerife trainen. Waarop wacht je nog om het eiland te bezoeken?

7. Doe mee aan allerlei soorten sportwedstrijden op alle niveau´s.

Op Tenerife worden er jaarlijks veel sportwedstrijden voor atleten alle niveau´s, van beginners tot topsporters, georganiseerd. Het eiland is niet alleen in Europa, maar ook voor de rest van de wereld het referentiepunt geworden dankzij het perfecte klimaat, de natuurlijke rijkdom, de goede verbindingen en de dienstverlening. Plan je vakantie en ontdek het eiland.

8. Logeren waar je goed verzorgd wordt.

Alleen jij weet hoe het is om goed verzorgd te worden. Op Tenerife zijn onderkomens speciaal gericht op sporters, met speciale menu´s, natuurlijke diëten, fysiotherapie, massages, enz.

9. Tenerife, een ontmoetingsplaats voor topsporters.

Op Tenerife vind je niet alleen mooie landschappen, maar ook diensten waar je gebruik van kunt maken. Zowel voor de professionele sporter als voor degenen die van sporten hun favoriete bezigheid hebben gemaakt, zijn er veel bedrijven die bieden wat je nodig hebt. Hou je van watersport, kite- en windsurfen of duiken, dan vind je op Tenerife de beste professionele begeleiders, zodat je optimaal kunt genieten van wat je leuk vindt. Blijf je liever met beide benen op de grond, dan is wandelen, canyoning of fietsen ideaal voor jou. En als je het eiland vanuit de lucht wilt bekijken, aarzel dan niet om een beroep te doen op de beste dienstverlening op maat.

Bovendien vind je op het eiland de modernste vier- en vijfsterrenhotels van Europa waar je je echt bijzonder zult voelen.

10. Als je nu een professioneel sporter bent of niet, Tenerife is er voor jou.

Als je van sport houdt, moet je op Tenerife zijn. Het eiland is het ontmoetingspunt bij uitstek voor sporters van over de hele wereld, internationale topsporters, zoals de Duitse en Engelse atletiekselecties of de nationale voetbalelftallen uit Duitsland en Nederland. Zelfs degenen die sporten voor hun plezier kunnen ook de talloze sportieve opties ontdekken die het eiland te bieden heeft.

Wil je je lichaam tot het uiterste op de proef stellen, doe dan wat de wielerploegen doen die aan de Ronde van Frankrijk meedoen en maak gebruik van de prachtige omstandigheden die je in het Nationaal Park El Teide vindt. De grote verscheidenheid aan landschappen en mogelijkheden die het eiland biedt, maken het tot de perfecte plek om te sporten. Twijfel niet langer en kom naar Tenerife.