11. Mirador de La Fortaleza

Technische informatie

Routebeschrijving

Aangelegd pad naar het uitkijkpunt Mirador de La Fortaleza, met uitzicht over het noordelijke deel van het Nationaal Park en het eiland. Vanaf het uitkijkpunt heb je, als het weer meewerkt, een indrukwekkend uitzicht, met op de voorgrond de kammen van La Fortaleza. Deze imposante, roodachtige steenmassa ontstond doordat zich op de kratermond van de vulkaan viskeuze fonolitische lava heeft opgehoopt. Iets verderop krijg je ook uitzicht op de oostkant van het eiland. Het uitkijkpunt is ook een fantastische plek om te zien hoe hier de passaatwinden aan de noordkant van het eiland een wolkenzee vormen, waarvan de bovenkant is afgevlakt doordat een droge windlaag over de natte luchtlaag heen waait.

Hoogteprofiel

Altimetría 11. Mirador de La Fortaleza 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 25º
Minimum: 17º
Orotava (La). Fog is likely to form all Monday long. In the evening some patchy mist is likely. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.