Los Guardianes Centenarios 2

Technische informatie

 • Beginpunt: Bezoekerscentrum Centro de Información Patrimonial de Agua García
 • Eindpunt: Bezoekerscentrum Centro de Información Patrimonial de Agua García
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Zeer laag
 • Soort route: Ronde wandeling
 • Afstand: 1,5 km
 • Duur: 30 min.
 • Hoogste punt: 871 m
 • Laagste punt: 816 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 64 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 64 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

  Routebeschrijving

  We beginnen bij het bezoekerscentrum en wandelen richting bos over de veldweg ter linkerzijde tot bij de eerste bocht. Van daaruit gaan we over een pad aan de rechterkant het bos in. Het pad wordt nu vlakker en volgt het ravijn Barranco de Toledo. We zien hier exemplaren van inheemse laurier (Persea índica), Canarische hulst, Canarische laurentijn, gewone laurier, Canarische klimop en bramen. We lopen door naar de houten bruggen over de kloof Barranco de Toledo. Vervolgens verlaten we de veldweg en bestijgen we enkele houten treden om een soortgelijke brug over te steken die ons naar de Cuevas del Vidrio en enkele eeuwenoude Canarische laurierbomen brengt. Hier keren we weer terug naar het punt waar we bij de eerste brug de weg afgingen. We zetten de wandeling voort over de veldweg en zien hoe het landschap openbreekt en de vegetatie dunner wordt. Bij een krappe bocht naar rechts komen we bij de Barranco del Salto Blanco. Vanaf het laatstgenoemde punt loopt de weg een pijnbomenbos in en begint een geleidelijke stijging precies bij een krappe bocht, vlak naast de weg naar Las Mesetas. We zijn inmiddels aangekomen in het gemeentegebied van El Sauzal. De vegetatie van coniferen maakt de plek tot een geschikte habitat voor de sperwer, de ransuil en de pimpelmees. Iets verderop wordt het pad vlakker. We slaan niet rechtsaf, maar gaan verder over de hoofdweg, totdat we het bos achter ons hebben gelaten en het gebied weer open wordt. Een open plek in het dennenbos. De route komt nu door een gebied van heide en gagel en eindigt op het recreatieterrein van Lomo La Jara. Vanaf hier kunnen we langs dezelfde route terugkeren of de bosweg omlaag nemen naar het bezoekerscentrum.

  Hoogteprofiel

  Altimetría Los Guardianes Centenarios 2 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 15º
Tacoronte. There will be not a cloud in the sky all Tuesday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.