SL-TF 294 Los Brezos

Technische informatie

Routebeschrijving

De ronde route van Los Brezos biedt de wandelaar de mogelijkheid van een wandeling die aansluit op de traditionele wegen naar Igonce, Los Brezos, Piedras de Carcho, El Luchón en Barranco La Gotera. Het deel dat door Piedras de Carcho loopt, valt binnen het natuurbeschermingsgebied Parque Natural de la Corona Forestal. De rest van de route loopt door landbouwgebied in de hoger gelegen zones van de zuidoostpunt van het eiland. In deze contreien maken we kennis met interessant cultureel erfgoed, als irrigatiegeulen en -kanalen, drenktroggen, bronnen, poelen en lavasteenovens voor het drogen van fruit, en ook met het landgoed en boerderijcomplex Las Haciendas, van een waardevolle traditioneel Canarische architectuur, met druivenpers. Ook treffen we enkele opvallende geomorfologische bijzonderheden aan, waaronder vooral Las Lajas de Chafa vermelding verdienen. Omdat de route rond loopt, kunnen we overal beginnen: vanaf de Plaza de Araya, de Charca del Pino of het recreatiepark Los Brezos. Het verdient een speciale aanbeveling om de route aan te vangen bij het recreatiepark, omdat je dan aan het einde van de wandeling gebruik kunt maken van de picknickvoorzieningen daar, met vuurplaatsen, tafels en banken, gootsteen, kinderspeeltuintje, enz., een ideale plek om uit te rusten. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan de kapel Ermita de San Isidro, die in de jaren 70 van de vorige eeuw gebouwd kon worden dankzij de inspanningen van de lokale bevolking, en waar elke laatste zondag van mei een groot aantal buurtbewoners op de been is voor het lokale heiligenfeest.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 294 Los Brezos 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 20º
Candelaria. Sunny skies all Tuesday long. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.