Volcano Teide Experience

Nationaal park van Teide

Met de kabelbaan van de Teide stijg je een flink stuk in de richting van de top. Te voet is dit deel van de helling een inspannende en tijdrovende onderneming.

De kabelbaan heeft twee stations: één aan de voet van de Teide, met een bar-restaurant met buffet, en één aan de bovenkant, op La Rambleta, op 3.555 meter hoogte, met een sensationeel uitzicht over Tenerife en de Canarische archipel.

De wandelpaden Mirador de La Fortaleza en Mirador de Pico Viejo zijn zonder pas toegankelijk en bieden een prachtig uitzicht over het noorden en zuiden van Tenerife. Vanaf het uitkijkpunt Mirador de Pico Viejo zie je de krater van de Pico Viejo onder je, met een doorsnee van 800 meter, en aan de horizon de naburige eilanden.

Voor het pad van Telesforo Bravo naar de krater heb je een pas nodig, die gratis kan worden verkregen bij de beheerder van het Nationaal Park van de Teide. Vanwege de grote vraag wordt aanbevolen het pasje ruim van tevoren aan te vragen.

De openingstijden van de kabelbaan van de Teide zijn van 9:00-17:00. De laatste reis naar boven vertrekt om 16:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar, hetzij direct aan de kassa, hetzij online op de website.

Op de website van de kabelbaan van de Teide kun je je inschrijven voor begeleide wandelingen, een ticket reserveren voor de kabelbaan omhoog of het pasje aanvragen dat nodig is voor de bestijging van de krater, maar je kunt ook meedoen met bijzondere activiteiten buiten de openingstijden van de kabelbaan, zoals een wandeling bij zonsondergang of sterrenkijken.

Adres
VOLCANO TEIDE EXPERIENCE
Ctra. TF-21, Km. 40,2 - Parque Nacional del Teide 38002 LA OROTAVA