Parque Estelar Starlight Camino Barranco de Badajoz

Het Reserva Natural del Cielo y la Tierra (natuurreservaat Cielo y la Tierra) ligt in de Valle de Güímar (Güímar-vallei). Het is opgericht voor de bescherming, het behoud en de instandhouding van de natuur (hemel en aarde), en ook om het belang van de natuur in ons leven te verspreiden. Binnen het reservaat, en gecertificeerd door de Fundación Starlight (Stichting Starlight) bevindt zich het Parque Estelar Starlight Camino Barranco de Badajoz, het eerste Astronomische Park van de Canarische Eilanden, waar ze activiteiten ontwikkelen van observatie van de sterrenhemel, astronomische evenementen, observatie van maankraters, zonnevlekken...

De directeur en het hele team heten u welkom!

 

Diensten
  • Observatie van de Nachtelijke Hemel (Cielo Nocturno). Observatie en bestudering van de nachtelijke hemel (met laserpointer en astronomische verrekijker) om sterren, sterrenbeelden, melkweg, enz. te identificeren die van belang zijn. Zij zullen leren over de kennis van de hemel die andere culturen hadden en de reden voor de namen van sterrenbeelden en sterren.
  • Observatie van Maankraters. (Cráteres Lunares). Observatie van maankraters door een telescoop om hun zeeën, bergen, kraters, enz. te ontdekken. Zij krijgen een voorvertoning om zich vertrouwd te maken met wat zij later zullen waarnemen.
  • Observatie van Zonnevlekken (Manchas Solares). Observatie van de zon door een telescoop waardoor het mogelijk is van de zonnevlekken te genieten. Een eerdere projectie zal u in staat stellen er meer over te weten te komen. U zult kunnen genieten van de zonsopgang of zonsondergang en van de lichtstralen die de zogenaamde steencirkel zullen doen schitteren.
  • Astronomische gebeurtenissen. Waarnemingen van astronomische gebeurtenissen en bijzondere voorvallen, zoals meteorenregens, komeetovergangen, planetaire conjuncties, enz.
  • Speciale evenementen. Een nacht van observatie waarmee men zich aanvankelijk kan verheugen in een subliem Bel Canto. Na de voorstelling vindt de activiteit Sterrenbeeld of Maankrater Observatie (Observatie van sterrenbeelden of Maankraters) plaats. Observatie van de Zee van Nectar (op de Maan) met een glas Moët&Chandon Néctar Imperial. Arabische poëzie onder een sterrenhemel.
Adres
Parque Estelar Starlight Camino Barranco de Badajoz
Camino Barranco De Badajoz, S.N 38500 Güimar