Stranden

Sluit je ogen en stel je een strand voor. Hoe ziet het eruit?

Misschien is het een goudgeel strand met een rustige zee die tot aan de einder strekt, of misschien hoor je hoe de golven met de kiezels aan de waterlijn spelen. Of misschien zie je je voeten in het hete zwarte zand verdwijnen terwijl je natte huid in de zon opdroogt. Wellicht stel je je voor dat je op een kalme zee drijft, tussen grillige vulkanische rotsen duikt of je favoriete sport op de golven beoefent...

Als dit is waar je naar verlangt, dan droom je van Tenerife!

Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Type

Type

Zand

Zand

Gebied

Gebied

Omgeving

Omgeving

Dit strand is echt genieten, je hoeft je alleen maar om de zon en de golven te bekommeren. De parkeervoorzieningen, de waterkwaliteit, het eten, de toiletten, de strandwachten... Dankzij de blauwe vlag die aan de ingang wappert, weet je dat je rustig van de zee kunt genieten.

De Foundation for Environmental Education (FEE) verleent immers elk jaar een Blauwe Vlag aan stranden en jachthavens die aan een reeks vereisten voldoen. Dit kwaliteitslabel is bestemd voor badzones waar de normen voor milieukwaliteit, waterkwaliteit, toegankelijkheid, milieu-informatie en -voorlichting worden nageleefd, en die een breed waaier aan diensten bieden (aangepaste toegang, douches, kleedkamers, redders, Rode Kruis, parkeergelegenheid, ...).

Met deze onderscheiding wil men de inspanningen van gemeentes en havenbesturen belonen die ieder seizoen hun best doen om aan de vereisten te voldoen. Op de Canarische Eilanden wordt de Blauwe Vlag toegewezen door het Directoraat-generaal Volksgezondheid. Hun inspecteurs hebben de taak om voortdurend te waken over de naleving van de normen en samen te werken met de gemeentes die deze erkenning willen krijgen.

Op dit ogenblik zijn er 10 stranden in Tenerife die over dit keurmerk beschikken:

Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.