Historisch centrum van Tacoronte

In de noordelijke streek van Tenerife, van de steile kust tot aan de weelderige bossen op het gebergte Cordillera Dorsal, strekt zich de gemeente Tacoronte uit. Hier ontdek je een unieke flora en fauna en een prachtig historisch centrum dat op de Spaanse erfgoedlijst staat. Een wandeling door haar betoverende straatjes is puur genieten.

Een van de meest populaire routes door het oude centrum begint bij het sanctuarium "Santuario del Cristo" uit de 17e eeuw. Als je naar binnen gaat door de verweerde deur kun je het buitengewone Christusbeeld "Santísimo Cristo de los Dolores" zien en de grote toewijding waarmee de mensen van het eiland erbij komen bidden. Naast het sanctuarium vind je het voormalige klooster San Augustín dat op de monumentenlijst staat en tegenwoordig als Casa de la Cultura — cultureel centrum — dienst doet.

Het is onmogelijk om het park Jardines de Hamilton mis te lopen: de uitbundige schoonheid ervan is een echte blikvanger. En net waar dit park eindigt, vind je de oude Kruisweg (Calvario) tussen een aantal dennen die, volgens de legende, de overblijfselen zijn van een oud bos dat zich tot de bovenrand van de gemeente uitstrekte. Links kun je het landelijke Alhóndiga zien liggen dat als openbare graanschuur dienst deed om de tarwe te bewaren die de bewoners als belasting betaalden.

Bezoek ook de prachtige parochiekerk van Santa Catalina waarin belangrijk historisch erfgoed bewaard wordt, waardoor dit een van de belangrijkste kerken van de Canarische eilanden is.

Heel het stadscentrum is een duidelijk voorbeeld van de traditionele bouwkunst van het eiland. Als je een mooi voorbeeld hiervan wilt zien, ga dan naar La Casona. Of slenter rustig door het stadje om je onder te dompelen in de lokale geschiedenis en traditie.