Las Palomas

Speciaal natuurreservaat

Wandel door het beschermde landschap van Las Lagunetas waar een dicht bos van dennen, brem en laurierbos op je wacht. Misschien stuit je wel op een laurierduif, een van de meest opzienbarende soorten van het gebied. Een overweldigend landschap vol bomen heet je hier welkom met de typische vochtigheid van de bossen die hier dankzij de passaatwinden kunnen groeien.

Gemeente: Santa Úrsula en La Victoria

Oppervlakte: 584 hectare

Hoe kom je er?

Je kunt vertrekken in het dorp La Esperanza. Rijd omhoog door de straat van het gemeentehuis (Calle Grano de Oro) tot aan een rotonde, waar je een onverharde weg moet nemen die rechtdoor gaat. Na ongeveer 1,5 km kom je op het landgoed Data del Coronado. Op dit punt vind je een bordje dat het begin van het Rayo-pad aangeeft. Je moet deze weg 2 km volgen tot je bij een kruispunt van vier wegen komt, bekend als Plaza de la Paz. Blijf rechtdoor gaan, en na ongeveer 5 km kom je bij de zuidoostelijke grens van het reservaat.

Je kunt er ook komen door vanuit Santa Úrsula de TF-217 te volgen die van het gemeentehuis in de richting van Santa Cruz loopt, en dan omhoog bij kilometerpunt 30, in de richting van de wijk Farrobillo. Als je blijft stijgen, verandert de asfaltweg in een onverharde weg die je ten slotte naar het reservaat voert. Er zijn nog verschillende andere wegen vanuit Santa Úrsula, maar deze zijn allemaal erg steil en zijn dus niet aan te bevelen, tenzij je met een terreinwagen reist.