Montaña Pelada

Natuurmonument

Het natuurmonument Montaña Pelada geeft je de kans om te zien hoe zich na een onderzeese uitbarsting een vulkanische kegel vormt. Je kunt dit gebied van 1,5 vierkante kilometer met al je zintuigen onderzoeken: streel de planten die in volledige harmonie met de omgeving leven, zoals de psammofielen (aangepast aan het zanderige terrein van dit gebied) en de typische tabaiba en Canarische wolfsmelkcactussen. Ze zien er allemaal even exotisch uit. Laat de duinen je vertellen wat ze gedurende honderden eeuwen hebben gezien, en voel je als een kind bij de aanblik van een versteend duin dat de schommelingen in de zeespiegel tijdens het trage verloop van de tijd aangeeft.

Gemeente: Granadilla de Abona

Oppervlakte: 152,7 hectare

Hoe kom je er?

Om naar Montaña Pelada te gaan, neem je de TF-1 tot aan de afrit San Isidro waar je de TF-64 neemt in de richting van Médano. Volg deze weg alsmaar rechtuit totdat je in het dorp Médano komt, waar de TF-64 verandert in de Avenida José Miguel Galván Bello en ten slotte eindigt op de pier. Op dit punt moet je links afslaan en doorrijden in de richting van de zone La Jaquita of El Cabezo, over de Avenida Juan Carlos I. Aan het einde van deze straat kun je je auto parkeren en te voet het beschermd natuurgebied inlopen, door het ravijn La Barca.

Je komt er ook via de andere kant van de berg. Neem hiervoor de afrit Polígono Industrial de Granadilla-Acceso B en rijd in de richting van het ITER (Instituto Tecnológico de Energías Renovables). Vanaf deze weg lopen er meerdere onverharde paden naar het gebied. De onverharde wegen zijn niet in de beste staat, dus het is aan te raden er alleen met een terreinwagen over te rijden.