Negentiende internationale Strip- en Illustratietentoonstelling van Tenerifre

17 november 2022
20 november 2022

In het Cultureel centrum la Recova wordt voor de negentiende keer de tentoonstelling gewijd aan strips en illustraties gehouden. Santa Cruz de Tenerife wordt voor even hoofdstad van de strip. Dit jaar wordt de vertrouwde setting aangehouden, maar er is ook een virtueel programma voor degenen die niet naar la Recova kunnen komen.

Er zijn meer dan honderd kunstenaars uitgenodigd en er is een ruim programma aanbod met de traditionele tekenwedstrijd Dibuja tu Superhéroe (Teken je superheld) voor scholieren van de Canarische Eilanden, die deel uitmaakt van het virtuele programma van Santa Cruz Cómic 2022.

Dit jaar wordt er eer betoond aan Spaanse industrieel tekenaars, met een tentoonstelling in het teken van het satirische tijdschrift El Jueves. Deze tentoonstelling, samengesteld door JL Martín, toont de meest toonaangevende omslagen, stripfiguren en de meest representatieve stripseries. Er zijn werken te bewonderen van tijdschriftauteurs als Raquel Gu, Juan Álvarez, Rosa Codina, Mamen Moreu en Pepe Farruqo, die ook op het evenement aanwezig zijn.

Diensten

Datum: 17 t/m 20 november

Waar: Cultureel centrum la Recova (Santa Cruz de Tenerife)

Openingstijden: Zie programma

Toegangsprijs:

Dag tickets: €3-€5

Ticket voor vier dagen: €15,00

Voor meer informatie / Tickets: https://santacruzcomic.es/