Carnaval Santa Cruz de Tenerife 2024

12 januari 2024
18 februari 2024

Van 12 januari t/m 18 februari wordt het jaarlijkse carnaval van Santa Cruz weer gevierd. Het wordt beschouwd als een van de mooiste carnavals ter wereld en als een Feest van Internationaal Toeristisch Belang. Dit jaar is het thema Televisie. Zoals elk jaar is er weer een gevarieerd programma waarvoor talloze bezoekers verwacht worden.

Een van de onderdelen zijn de concoursen in het Recinto Ferial van de hoofdstad, met een uitgebreid podium van wedstrijden voor straatorkesten en zang- en dansgroepen. Daarnaast zijn er ook de gala's van de verkiezingen van de kinder- en volwassen koninginnen van het carnaval. Dit jaar vindt het grote gala van de verkiezing van de Koningin van het Carnaval op 7 februari plaats.

Verder zijn er grote straatevenementen, zoals op 9 februari de Optocht die het Carnaval inluidt, met de Koningin aan het hoofd. Op 10 februari wordt 's middags het concours voor zang- en dansgroepen Ritme en Harmonie gehouden. Op 11 februari begint het Dagcarnaval. Nog een absolute must is Carnavalsmaandag en het Coso Apoteosis del Carnaval (afsluitend defilé) op Carnavalsdinsdag 13 februari. Op 14 februari vindt de Begrafenis van la Sardina plaats.

Diensten

Datum: 12 januari t/m 18 februari

Waar: Diverse locaties in Santa Cruz de Tenerife

Programma: Zie programma

Toegangsprijs: gratis toegang

Voor meer informatie: https://carnavaldetenerife.com/

Adres
Carnaval Santa Cruz de Tenerife 2024
Santa Cruz de Tenerife